ΑΚΕΛ: Θέμα πολιτικής δεοντολογίας να απαντά η κυβέρνηση στην αντιπολίτευση

Θέμα πολιτικής δεοντολογίας να απαντά η κυβέρνηση στην αντιπολίτευση, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του  το μέλος του Πολιτικού Γραϕείου του ΑΚΕΛ, Βουλευτής Άριστος Δαμιανού:

Οι στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής δεοντολογίας καθορίζουν πως όταν η αντιπολίτευση ερωτά την κυβέρνηση, η τελευταία οϕείλει να απαντά. Χτες ζητήσαμε από την κυβέρνηση να μας πει πώς τοποθετήθηκε και αν είπε ό, τιδήποτε ο κ. Αναστασιάδης στην Πρωθυπουργό του Ην. Βασιλείου, αναϕορικά με τη χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων στις επιθέσεις κατά της Συρίας.

Αν και δεν λάβαμε καμία απάντηση, κρίνοντας από τις ατυχείς τοποθετήσεις που έγιναν χτες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ότι -περίπου- επειδή οι βάσεις είναι στρατιωτικές δικαιούνται να κάνουν ό, τι θέλουν, συνάγουμε ότι όχι μόνο δεν είπε τίποτε ο κ. Αναστασιάδης στην κα Μέι, αλλά τουναντίον μάλλον η κυβέρνηση συντάσσεται με εκείνους που θεωρούν ότι η στρατιωτική ισχύς μπορεί να υπερισχύει του διεθνούς δικαίου και ηθικής στην πολιτική. Και αυτό είναι τραγικό ιδιαίτερα όταν προέρχεται από την κυβέρνηση της ημικατεχόμενης Κύπρου.

Καλούμε εκ νέου σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης έξω από την αμερικάνικη Πρεσβεία.