ΑΚΕΛ: Η Υπουργός οφείλει να απαντήσει ποιος διέταξε την έρευνα

Η Υπουργός οφείλει να απαντήσει ποιος διέταξε την έρευνα, τόνισε εκ νέου σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι θα εγγράψει το θέμα στη Βουλή.

Η ανακοίνωση:

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, κα Γιολίτη, οφείλει να απαντήσει αν έχει δώσει η ίδια τις εντολές για τη διενέργεια έρευνας σε σπίτι πολίτη και κατάσχεση ηλεκτρονικού υπολογιστή προκειμένου να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης σατιρικού λογαριασμού στο τουίτερ.

Ως η πολιτική προϊστάμενη της Αστυνομίας οφείλει να ενημερώσει ποιος και γιατί διέταξε την αστυνομία να δράσει με υπερβάλλον ζήλο και με ενέργειες αμφιβόλου νομιμότητας.

Η αλλεργία της κυβερνώσας παράταξης στην κριτική, ακόμα και στη σάτιρα, είναι γνωστή. Όμως η κυβέρνηση Αναστασιάδη και οι Υπουργοί της οφείλουν να γνωρίζουν ότι το κράτος και οι θεσμοί του δεν είναι εργαλείο για να φιμώνουν τις απόψεις που δεν τους αρέσουν και να εκφοβίζουν τους πολίτες. Τα νέα ήθη που έφερε η κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα στελέχη της στη διακυβέρνηση του τόπου είναι θεσμικά και πολιτικά αδιανόητα.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως αν και αυτή τη φορά η υπουργός θα επιλέξει τη σιωπή, το ΑΚΕΛ θα εγγράψει σχετικό θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.