ΑΚΕΛ: Η προστασία της κοινωνίας δεν είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ

Δήλωση, Χάρη Πολυκάρπου για τα στοιχεία της ΚΤΚ για τις εκποιήσεις

Η προστασία της κοινωνίας δεν είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – Συναγερμού. Όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των δανειοληπτών μοιράζει δεσμεύσεις κενές περιεχομένου και αφήνει το χρόνο να περνά. Όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των τραπεζών κινείται με διαδικασίες εξπρές.

Τα πρόσφατα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τις εκποιήσεις καταρρίπτουν τους μύθους της Κυβέρνησης για την προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για τις τράπεζες, αφού το 2019 προχώρησαν σε εκποιήσεις κύριας κατοικίας μικρότερης των €350 χιλιάδων.

Για την Κυβέρνηση όμως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ενώ έδιναν διαβεβαιώσεις ότι το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» θα αποτελούσε μια εναλλακτική επιλογή για χιλιάδες νοικοκυριά, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Ενώ δεσμεύτηκαν να φέρουν εναλλακτικές επιλογές για τα μη βιώσιμα νοικοκυριά, ακόμα το μελετούν. Ενώ έστησαν επικοινωνιακές φιέστες για τη στεγαστική πολιτική, πρόσφατα ανακάλυψαν ότι χρειάζονται αλλαγές αφού δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Και ασφαλώς πριν από αυτά φρόντισαν να στείλουν στο Ανώτατο Δικαστήριο τις προτάσεις νόμου του ΑΚΕΛ και των υπολοίπων Κομμάτων της αντιπολίτευσης για την προστασία των δανειοληπτών.

Αυτή είναι η πολιτικής τους, από την κορφή ως τα νύχια κοινωνικά ανάλγητη.

Κάνουν τα πάντα για τις τράπεζες αλλά σφυρίζουν αδιάφορα για την προστασία των δανειοληπτών και της κοινωνίας.