ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση ψεύδεται όταν δηλώνει ότι θέλει να επιστρέψει το Συνεργατισμό στους πολίτες

Σε ανακοίνωση τύπου το ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε στην κατάθεση της Κυβέρνησης στην Βουλή, της ετήσιας έκθεσης για τη διαχείριση της συμμετοχής του Κράτους στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Συγκεκριμένα αναφέρει 3 σημαντικά σημεία:

  • Στη σταδιακή μείωση της αξίας της Σ.Κ.Τ. Το 2013 το Κράτος προχώρησε στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας με €1,5 δις. Το 2015 «πρόσθεσε» €175 εκ. στα κεφάλαια της Τράπεζας. Το 2016 η αξία της Σ.Κ.Τ μειώθηκε στα €800 εκ., ενώ σήμερα αποτιμάται στα €600 εκ.
  • Στη δέσμευση, όπως καταγράφεται στο Πλαίσιο Πολιτικής που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, για παραχώρηση σε πρώτη φάση δωρεάν του 25% των μετοχών σε φυσικά πρόσωπα. Ωστόσο παρά τις εξαγγελίες, η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευση της.
  • Στη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε δεύτερη φάση στη διάθεση του 50% σε στρατηγικό επενδυτή.

“Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών είναι ανακόλουθοι αφού άλλα λένε δημόσια και αλλά σχεδιάζουν ερήμην του λαού και των πολιτικών δυνάμεων. Ψεύδονται όταν δηλώνουν ότι θέλουν να επιστρέψουν το Συνεργατισμό στους πολίτες” αναφέρετε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ ισχυρίστηκε ότι  “οδηγούν στο ξεπούλημα της Σ.Κ.Τ. φροντίζοντας να περιορίσουν στο ελάχιστο το αντίτιμο για το επίδοξο αγοραστή, λόγω της συνεχούς μείωσης της αξίας της”.