ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση φρόντισε για τις τράπεζες και άφησε εκτεθειμένους τους δανειολήπτες

Η κυβέρνηση φρόντισε για τις τράπεζες και άφησε ξανά εκτεθειμένους τους συνεπείς δανειολήπτες, ανέφερεται σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τις εκποιήσεις .

Οι πληροφορίες που βγαίνουν στα ΜΜΕ πληθαίνουν. Ολοένα και περισσότεροι δανειολήπτες παίρνουν επιστολή από τις τράπεζες ότι μπαίνουν σε διαδικασία εκποίησης της πρώτης κατοικίας τους.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση επιδίωξε, και η πλειοψηφία ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ υπερψήφισε, την αφαίρεση των ελάχιστων δικλείδων που υπήρχαν στους Νόμους για τις εκποιήσεις, ήταν αναπόφευκτη εξέλιξη η μαζική προώθηση των διαδικασιών εκποίησης.

Η κυβέρνηση πίεσε πολύ για να ψηφιστούν άρον άρον οι αλλαγές. Όσα υποσχέθηκε για την ελάχιστη –έστω- προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης των συνεπών δανειοληπτών, έμειναν ξανά γράμμα κενό.

Οι εκποιήσεις προχωρούν πριν ακόμα ανακοινωθεί τίποτα για το Σχέδιο «Εστία», το οποίο είχαν πολυ-διαφημίσει οι κυβερνώντες προεκλογικά και μετεκλογικά, αλλά ακόμα κανένας δεν το έχει δει. Μάλιστα, οι πληροφορίες βγαίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών λένε ότι οι δανειολήπτες που θα επωφεληθούν από το Σχέδιο είναι πολύ πιο λίγοι από τον αριθμό που έδωσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Λέγεται ότι θα είναι τέσσερις χιλιάδες και όχι δεκαπέντε χιλιάδες και θα είναι από την κατηγορία των δανειοληπτών. Όσοι δεν έχουν τα εισοδήματα για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους θα αντιμετωπίσουν και πάλι την αστοργία της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, δεν γνωρίζει κανείς ποιες τράπεζες θα συμμετέχουν -γιατί είναι στη δική τους βούληση αν θα το πράξουν- ούτε γνωρίζουμε ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρότι έχουμε εγγράψει σχετικό θέμα στη Βουλή, η κυβέρνηση δεν «βιάζεται» να ενημερώσει.

Ως συνήθως η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού επειγόταν να διασφαλίσει τα συμφέροντα των τραπεζών και άφησε για ακόμα μια φορά εκτεθειμένους τους συνεπείς δανειολήπτες.