ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση, προσκυνά τα επιχειρηματικά θέλω του Αρχιεπισκόπου καταστρέφοντας αρχαία μνημεία

· Το Αρχαίο Μνημείο θα γίνει πίσω αυλή του αρχιεπισκοπικού ξενοδοχείου

· Η κυβέρνηση Αναστασιάδη προσκυνά τα επιχειρηματικά θέλω του Αρχιεπισκόπου καταστρέφοντας αρχαία μνημεία, τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Μετά από μέρες ένοχης σιωπής, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού αναγκάστηκε χθες να πάρει θέση για το πολιτιστικό έγκλημα στη Γεροσκήπου, ομολογώντας ουσιαστικά τη συνενοχή της.

Η Υπουργός Μεταφορών έκανε σαφές ότι η ανίερη συνδιαλλαγή κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού και Αρχιεπισκόπου θα πάει μέχρι τέλους. Δεν περιμένουν ούτε να τελειώσουν οι αρχαιολογικές έρευνες.

Το αρχαίο Μνημείο της Ελληνιστικής Περιόδου στη Γεροσκήπου θα γίνει η πίσω αυλή για το πολυτελές ξενοδοχείο και τους δύο πύργους που κτίζει ο Αρχιεπίσκοπος. Η περιφρόνηση των κυβερνώντων και του Αρχιεπισκόπου προς τις ανησυχίες και τις εκκλήσεις επιστημονικών φορέων, του Δήμου Γεροσκήπου, οργανωμένων συνόλων και πολιτών είναι κυριολεκτικά εξοργιστική.

Η κυβέρνηση προσκυνά τα επιχειρηματικά «θέλω» του Αρχιεπισκόπου καταστρέφοντας αρχαία μνημεία.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στο λαό: Από πότε οι πύργοι και τα ξενοδοχεία του Αρχιεπισκόπου και του όποιου άλλου είναι σημαντικότερα από τα αρχαία μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου;

Ως πότε οι κυβερνώντες θα ισοπεδώνουν νόμους, αρχές, αξίες και μνημεία για να περάσει το τρακτέρ των μπίζνες του Αρχιεπισκόπου;

Πότε οι κυβερνώντες θα αντιληφθούν ότι το κράτος μας είναι σύγχρονο, κοσμικό και ευρωπαϊκό;

Το πολιτιστικό έγκλημα στη Γεροσκήπου πρέπει να αποτραπεί. Για τούτο το ΑΚΕΛ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό εντός και εκτός Βουλής.