ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση προκάλεσε και συντηρεί την κρίση στην Παιδεία

Η κυβέρνηση προκάλεσε και συντηρεί την κρίση στην Παιδεία, τονίζει σε γραπ΄τη δήλωσή τπυ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι “Είναι σχήμα οξύμωρο η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού από τη μια, να δηλώνει υπέρ του διαλόγου και από την άλλη, να αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί την πρόταση όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και όλων των κομμάτων πλην του Συναγερμού.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν το πάγωμα των μονομερών αποφάσεων της κυβέρνησης και την ταυτόχρονη απόσυρση των μέτρων έτσι ώστε να αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τα ζητήματα της Παιδείας. Η κυβέρνηση όμως αρνείται να αποδεχθεί αυτή τη λογική πρόταση. Κι όχι μόνο αρνείται, αλλά επιμένει να επαναφέρει προτάσεις οι οποίες ομόφωνα απορρίφθηκαν από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Με την όλη στάση και συμπεριφορά της η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πείθει ότι έχει την πολιτική βούληση να εργαστεί για εκτόνωση της κρίσης, αλλά συνεχώς αποστέλλει το μήνυμα προς την κοινωνία ότι βολεύεται με την κρίση. Το κόστος όμως αυτής της κρίσης πρωτίστως το πληρώνουν τα παιδιά μας και η δημόσια παιδεία.”