ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να εξηγηθεί με τον εαυτό της και μετά να προβαίνει σε δηλώσεις για το Κυπριακό

Η κυβέρνηση πρώτα να εξηγηθεί με τον εαυτό της, αναφέρει σε γραπτη δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς

 

Η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να εξηγηθεί με τον εαυτό της και μετά να προβαίνει σε δηλώσεις για το Κυπριακό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προχθές δήλωνε επίμονα ότι η ιδέα του κ. Αναστασιάδη για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, όπως περιλαμβάνεται σε γραπτή δήλωση του Προέδρου, δεν αποτελεί «σχήμα λόγου», ούτε απλή απάντηση στον Τατάρ, αλλά πρόταση που είναι ήδη στο τραπέζι από την ώρα της γραπτής δήλωσης. Ο κ. Χριστοδουλίδης σήμερα δηλώνει ότι ήταν «περισσότερο σχήμα λόγου» και ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόταση.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν η κυβέρνηση θέλει να περισώσει ό,τι περισώζεται, οφείλει να ανακαλέσει επίσημα τη σχετική γραπτή δήλωση του Προέδρου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την ιδέα αυτή που σημαίνει να εγκαταλείψει η ελληνοκυπριακή πλευρά τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και συλλήβδην τις συγκλίσεις.

Η ουσία πάντως παραμένει μία. Η πατρίδα μας οδηγείται στον οριστικό διαμελισμό και ο κ. Αναστασιάδης και η πολιτική του οδηγούν σε μονοπάτια επικίνδυνα για την Κύπρο.

Check Also

Το Ευρωκοινοβούλιο μίλησε… στην Κύπρο δεν άκουσαν

Το Ευρωκοινοβούλιο μίλησε… στην Κύπρο δεν άκουσαν Στην ελληνική μυθολογία,επειδή ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά …

15 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων covid

Σε 15 καταγγελίες πολιτών και τρεις υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από …