ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων και ανεύθυνη…

Η προχειρότητα τους ταλαιπωρεί τον κόσμο, τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού θέλει να καταγγείλει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια των κυβερνώντων μας οι οποίοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο χωρίς να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα και δέοντα μέτρα για την πραγματική στήριξη αλλά και βοήθεια του στην προσπάθεια που γίνεται από όλους για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή αντιμετώπιση των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί ένεκα της πανδημίας του covid – 19.

Έχει περιέλθει σε γνώση μας μετά από πολλά μηνύματα και διαμαρτυρίες συμπολιτών μας που εργάζονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες και εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου ότι υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία περιμένοντας ατέλειωτες ώρες σε ουρές, στοιβαγμένοι βασικά και χωρίς τις ενδεικνυόμενες από τους επιδημιολόγους μας αποστάσεις προκειμένου να κάνουν το σχετικό τεστ το οποίο είναι υποχρεωμένοι με βάση το τελευταίο διάταγμα για να μπορούν να μεταβούν σε κάποια άλλη επαρχία.

Η ταλαιπωρία γίνεται μεγαλύτερη γιατί έχουν αποσταλεί μόνο 1400 test από το Υπουργείο Υγείας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων των ανθρώπων που εργάζονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες.

Για το σκοπό αυτό ο Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ σ. Άντρος Κυπριανού επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος υποσχέθηκε επίλυση του προβλήματος.

Η κυβέρνηση μας αντί να μεριμνήσει από την πρώτη στιγμή ως όφειλε στην καλύτερη και στην όσο τον δυνατόν ομαλότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας τοποθετώντας για τον σκοπό αυτό διάφορα σημεία τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία Λεμεσού αρκείται στη λειτουργία ενός και μόνου εργαστηρίου!

Αυτό, αποτελεί από μόνο του πρόκληση και ανευθυνότητα εκ μέρους των κυβερνώντων μας. Δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να θέλει να προβεί κάποιος σε τεστ για τον covid-19 και να αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να περιμένει ατέλειωτες ώρες και η κυβέρνηση μας να νίπτει κυριολεκτικά τας χείρας της ανήμπορη στο να τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού εργαστήρια προς καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου περιοριζόμενη σε ένα και μοναδικό για διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων για τον κορωνοϊό.

Η οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός των πολιτών κτυπά κόκκινο!

Η κυβέρνηση δυστυχώς ακόμη μια φορά παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων και ανεύθυνη στο να οργανώσει και να συντονίσει έστω και τα στοιχειώδη τα οποία αφορούν την υγεία μας. Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να τερματίσουν αυτήν την δυσάρεστη για όλους κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στηρίζοντας πραγματικά και ουσιαστικά τον κόσμο ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη περισσότερο τις τελευταίες μέρες ένεκα και των νέων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί.