ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση παρανομεί κατ’εξακολούθηση με το διορισμό Γιαννάκη

Η κυβέρνηση παρανομεί κατ’ εξακολούθηση, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Λάρνακας, Γιώργος Γεωργίου αναφορικά με τον διορισμό του Επιτρόπου Εθελοντισμού:

“Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής καταγγείλαμε τον παράνομο διορισμό του Επιτρόπου Εθελοντισμού. Η παρανομία εντοπίζεται για την περίοδο από 15/4/2013 μέχρι 28/2/2018. Παράνομος είναι και ο επαναδιορισμός του ίδιου ατόμου, αφού και στις δυο περιπτώσεις δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για παραχώρηση άδειας άνευ απολαβών σε δημόσιο υπάλληλο, ιδιότητα που κατέχει το εν λόγω πρόσωπο στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Η θέση μας επιβεβαιώνεται με ανάγλυφο τρόπο από τον Γενικό Ελεγκτή, αλλά και από το νομικό σύμβουλο του Οργανισμού Νεολαίας. Μακριά από εμάς οι λαϊκίστικες προσεγγίσεις, πλην όμως επιμένουμε στην ανάγκη τήρησης της νομιμότητας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρανομεί;

Το ΑΚΕΛ ενέγραψε το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών.

Επισυνάπτεται το αίτημα του ΑΚΕΛ:

«Προς Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως

Παρακαλούμε για την εγγραφή του πιο κάτω αυτεπάγγελτου θέματος: Ενημέρωση για τις παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας σε σχέση με τη χορήγηση άδειας άνευ απολαβών σε λειτουργό του Οργανισμού Νεολαίας και το διορισμό του στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Παρακαλούμε όπως κατά τη συζήτηση του θέματος προσκληθούν ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας, εκπρόσωπος του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Κ. Γεωργίου

Άριστος Δαμιανού

Ειρήνη Χαραλαμπίδου»