ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση παραμένει απαθής στις αυθαιρεσίες των τραπεζών

Σε δήλωσή του, ο εκπροσώπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τους συμψηφισμούς λογαριασμών και για καταχρηστικές πρακτικές τραπεζών, έκανε λόγο για εγκληματικά ετεροβαρής συμφωνία για τον Συνεργατισμό:

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού τον περασμένο Ιούνιο, δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών, δήλωνε σε σχέση με την απόφαση για απορρόφηση του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα ότι «αντιμετωπίζονται οριστικά όλοι οι κίνδυνοι και διασφαλίζονται οι καταθέσεις στο σύνολό τους».

Διερωτόμαστε αν οι κυβερνώντες θα τολμούσαν να επαναλάβουν και σήμερα αυτή τη λανθασμένη, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δήλωση.

Διερωτόμαστε αν η κυβέρνηση τολμά να δηλώσει και σήμερα ότι όλα θα πάνε καλά, τώρα που πολλοί πολίτες με έκπληξη έχουν διαπιστώσει ότι έχουν συμψηφιστεί οι λογαριασμοί τους χωρίς να έχουν ενημερωθεί.

Τώρα, που σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τη συμφωνία του Συνεργατισμού με την Ελληνική Τράπεζα έχει αυξηθεί το κόστος δανεισμού τόσο για νέα στεγαστικά όσο και για νέα επιχειρηματικά δάνεια.

Τώρα, που υπάρχει αναστάτωση στην κοινωνία και οι πολίτες δυσανασχετούν για καταχρηστικές χρεώσεις και αυθαίρετες αυξήσεις που επιβάλλονται από τράπεζες.

Είναι φανερό πως το νέο τραπεζικό σκηνικό που έχει δημιουργήσει η εγκληματικά ετεροβαρής συμφωνία για το Συνεργατισμό που έκανε η κυβέρνηση, έχει ενισχύσει τη δυνατότητα των τραπεζών να αυθαιρετούν σε βάρος των πολιτών.

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραμένει απαθής μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Οι πολίτες συγκρίνουν την ταχύτατη αντίδραση της κυβέρνησης όταν είναι να διευθετηθούν ζητήματα που απασχολούν τις τράπεζες. Όταν είναι για τους πολίτες η κυβέρνηση δηλώνει απούσα.

Το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τους συμψηφισμούς λογαριασμών και για τις καταχρηστικές και αυθαίρετες πρακτικές των τραπεζών.