ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση πήρε ένα επενδυτικό πρόγραμμα και το μετέτρεψε σε παζάρι ξεπουλήματος υπηκοοτήτων

Η κυβέρνηση πήρε ένα επενδυτικό πρόγραμμα και το μετέτρεψε σε παζάρι ξεπουλήματος υπηκοοτήτων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού έχουν καταγραφεί στην ιστορία ως η κυβέρνηση των χρυσών διαβατηρίων. Η κυβέρνηση που πήρε ένα επενδυτικό πρόγραμμα και το μετέτρεψε σε βιομηχανία μαζικής παραχώρησης διαβατηρίων και σε παζάρι ξεπουλήματος υπηκοοτήτων.

Πρωτίστως όμως η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη έγινε συνώνυμο της αδιαφάνειας και της διαπλοκής γιατί ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης και σειρά υπουργών του εμπλέκονται άμεσα στη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων. Με το ένα χέρι πωλούσαν υπηρεσίες προώθησης χρυσών διαβατηρίων και με το άλλο χέρι ψήφιζαν στο Υπουργικό Συμβούλιο υπέρ της παραχώρησης υπηκοοτήτων.

Αν υπήρχε η στοιχειώδης πολιτική ευθιξία θα υπήρχαν παραιτήσεις. Στην Κύπρο όμως της κυβέρνησης του Συναγερμού πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που για οκτώ χρόνια μας κυβερνούν και παραχωρούν διαβατήρια σε συνέταιρους του προεδρικού γαμπρού, σε φίλους του προέδρου και πελάτες δικηγορικών γραφείων υπουργών και οικογενειών τους. Είναι έτσι που ο αριθμός των χρυσών διαβατηρίων εκτοξεύτηκε από 230 των προηγούμενων κυβερνήσεων στις 6,5 χιλιάδες επί ημερών της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Και ενώ συνέβαινε αυτό το πλιάτσικο, το κυβερνών κόμμα κρατούσε τσίλιες απ’ έξω εξαπολύοντας επιθέσεις σε όποιον εντός ή εκτός Κύπρου κατάγγελλε την αδιαφάνεια και την κατάχρηση.

Για την αυταπόδεικτη και προφανή σύγκρουση συμφέροντος δεν χρειάζεται ούτε έρευνα, ούτε ερευνητική Επιτροπή. Χρειάζεται ευθιξία και πολιτική ηθική την οποία οι κυβερνώντες έχουν πολλές φορές αποδείξει ότι δεν διαθέτουν.