ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση οφείλει να καθαρίσει το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας

H κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού οφείλει να καθαρίσει το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να σταματήσει να θέτει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μας, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του το μέλος του ΠΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

Ό,τι κι αν ισχυρίζονται οι κυβερνώντες, η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διεθνώς, ένεκα της κατάχρησης του επενδυτικού προγράμματος και της έκδοσης χρυσών διαβατηρίων σε εγκληματίες παγκόσμιας εμβέλειας, διεφθαρμένους και απατεώνες.

Οι προειδοποιήσεις της ΕΕ προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού χρονολογούνται χωρίς όμως να έχει ιδρώσει το αυτί των κυβερνώντων. Προφανώς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το φαγοπότι που στήθηκε τίθενται πάνω από το συμφέρον της Κύπρου. Και το χειρότερο είναι πως οι κυβερνώντες συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και να παραγνωρίζουν τη ζημιά που προκαλούν στο όνομα τη πατρίδας μας.

Οι πρόσφατες αναφορές του αρμόδιου ευρωπαίου Επίτροπου της ΕΕ σε ενδεχόμενη λήψη μέτρων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σοβαρές. Προστίθενται σε καταγγελίες και αποκαλύψεις που προηγήθηκαν από την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη Διεθνή Διαφάνεια κ.α. Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ. Ενώ του Al Jazeera προηγήθηκαν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα όπως οι Ρόιτερς και εφημερίδες παγκόσμιας εμβέλειας σε όλες τις σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δυστυχώς μας φτύνουν διεθνώς αλλά οι κυβερνώντες καμώνονται πως ψιχαλίζει.

Η κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα θέτουν ερωτήματα τα οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού αποφεύγει να απαντήσει:

· Πώς προτίθενται να καθαρίσουν το όνομα της Κύπρου; Επιτιθέμενοι εκ νέου στην Κομισιόν;

· Εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, όπως ανέφερε προ ημερών ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών;

· Πώς απάντησαν στις προειδοποιήσεις που έλαβε η Κύπρος;

· Γιατί δεν προχώρησαν έγκαιρα σε διαδικασίες ανάκλησης πολιτογραφήσεων, όπως καθορίζει η νομοθεσία, για να μειώσουν τη ζημιά σε βάρος της Κύπρου;

Ασφαλώς, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρειάζεται πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Κάτι το οποίο απουσιάζει από τους κυβερνητικούς χειρισμούς.