ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα για την πραγματική κατάσταση με τους εμβολιασμούς

Η κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα για την πραγματική κατάσταση με τους εμβολιασμούς ζητά σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Η κοινωνία εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη και τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στον τόπο μας. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η κυβερνητική διαχείριση είναι αναποτελεσματική παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης να το αποκρύψει. Είναι προφανές ότι μια σειρά από μέτρα είναι αντιφατικά, δυσανάλογα, πρόχειρα.

Μεγάλη ανησυχία δικαιολογημένα υπάρχει και για την κατάσταση στην οποία αφέθηκαν να βρεθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Συνεχώς καταγγέλλαμε τις λανθασμένες κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες επιβεβαιώνονται και από τις καταγγελίες στις οποίες προβαίνει ο ΠΙΣ.

Η ελπίδα για να ξεπεραστεί οριστικά και με ασφάλεια η πανδημία βρίσκεται και στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Εντούτοις, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το ζήτημα των εμβολιασμών, για τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων, για το ποιοι εμβολιάζονται και για τους ρυθμούς που προχωρούν οι εμβολιασμοί.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει αν συγκλήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που είναι το αρμόδιο όργανο για τον σχεδιασμό, την έγκριση και υλοποίηση της εμβολιαστικής πολιτικής.

Καλούμε επίσης το Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες:

ποιος είναι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός σχετικά με την εμβολιαστική πολιτική που ακολουθείται στο θέμα του κορωνοϊού
ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα για τον εμβολιασμό της κοινωνίας.