ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τη Προεδρική χάρη σε παιδεραστή

Η κυβέρνηση λοιπόν χρωστά απολογίες σε πολλά θύματα, αφού δεν είναι μόνο σε ένα παιδεραστή, που έχει αποδοθεί Προεδρική χάρη, τόνισε σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου σχετικά με την Προεδρική χάρη σε άτομα που διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος παιδιών.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να «χύνει κροκοδείλια δάκρυα» και να μας εξηγήσει πως έδωσε Προεδρική χάρη σε άτομα που διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος παιδιών.

Γνωρίζουν πολύ καλά την αυστηρότητα του νόμου, ο οποίος διέπει σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών και ψηφίστηκε το 2014 από το Κοινοβούλιο.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο νόμος, που προνοεί αυστηρότατες ποινές φυλακίσεις για αυτού του είδους τα εγκλήματα, αλλά οι Προεδρικές χάρες που μειώνουν κατά ¼ την ποινή εγκληματιών παιδεραστών.

Τον Ιανουάριο του 2018, η Διευθύντρια των Φυλακών είχε ξεκάθαρα τοποθετηθεί ότι δεν απονέμεται Προεδρική χάρη σε όσους είχαν καταδικαστεί ισόβια ή διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, ως «από μηχανής θεός» για να βγουν κάποιοι από τις Φυλακές, προέκυψαν τα ηλικιακά κριτήρια. Λες και ένα παιδί που κακοποιείται ή βιάζεται στα 14 του χρόνια υποφέρει λιγότερο, για αυτό και θα πρέπει να επιδειχτεί επιείκεια μέσω Προεδρικής χάρης στον εγκληματία που το πλήγωσε.

Η κυβέρνηση λοιπόν χρωστά απολογίες σε πολλά θύματα, αφού δεν είναι μόνο σε ένα που έχει αποδοθεί Προεδρική χάρη.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, αν η Προεδρική χάρη σε συνδυασμό με τα κριτήρια ανοίγουν την πόρτα σε επώνυμο παιδεραστή να υποβάλει αίτημα στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης, αν δεν το έχει κάνει ήδη.