ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της έβλαψε την Κύπρο και στα θέματα ενέργειας

Σε γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπους Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σχολίασε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα ενέργειας, λέγοντας πως “έβλαψε την Κύπρο”.

Παράλληλα, αναφέρει πως “χειρίζεται τα θέματα ενέργειας ως πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης και εντυπωσιασμού” σημειώνοντας επίσης πως “η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τριών χρόνων, έχει μετατρέψει την Κύπρο από πρωταγωνιστή σε ουραγό των ενεργειακών εξελίξεων της ευρύτερης περιοχής”.

Τόνισε πως “παρέλαβε ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό και ένα πρωτοφανές ενδιαφέρον από γειτονικά κράτη όπως το Ισραήλ, για συνέργειες και έργα υποδομής. Αυτό που έκανε ήταν να ανατρέψει όλους τους σχεδιασμούς, να σταματήσει την υλοποίηση του όποιου σχεδιασμού και με τη συγκατάθεση της να οδηγήσει στην αναβολή ενός μεγάλου αριθμού γεωτρήσεων”.

“Σε όλο αυτό το διάστημα έχουν δημιουργηθεί νέα αρνητικά δεδομένα, έχει υποβαθμιστεί το ενδιαφέρον για έργα υποδομής αξίας πολλών εκατομμυρίων, ενώ χώρες της περιοχής εκεί που έθεταν την Κύπρο στις προτεραιότητές τους για την αξιοποίηση των δικών τους υδρογονανθράκων, μελετούν πλέον άλλες επιλογές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το Ισραήλ, το οποίο έμπρακτα ενδιαφερόταν για αξιοποίηση του κυπριακού τερματικού, αλλά τώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών, συζητά για κατασκευή αγωγού με την Τουρκία.
Αυτά συμβαίνουν όταν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα με μοναδικό κριτήριο την δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού και σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα με τους χειρισμούς της έβλαψε την Κύπρο και τα συμφέροντά της¨κατέληξε.