ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση με την απόφαση της προάγει τη φυγοστρατία

Η Κυβέρνηση με την απόφαση της προάγει τη φυγοστρατία, αναφέρει σε γρατπή δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα,  για την απόφαση της Κυβέρνησης να απαλλάξει από την Εθνική Φρουρά τους πλοιοκτήτες και τα παιδιά τους.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να απαλλάξει από την κατάταξη στην Εθνική Φρουρά Κύπριους ιδιοκτήτες πλοίων και ιδιοκτήτες πλοιοδιαχειριστικών εταιρειών που έχουν γραφεία στην Κύπρο και στα παιδιά τους, ως κίνητρο για να μεταφέρουν τις δραστηριότητες των εταιρειών τους στην Κύπρο.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι προκλητική και απαράδεκτη αφού προάγει την ανισότητα ανάμεσα στους συμπατριώτες μας που επαναπατρίζονται και υπηρετούν σύμφωνα με το Νόμο περί Εθνικής Φρουράς τη θητεία τους. Αυτή η απόφαση προκαλεί τους νέους μας οι οποίοι υπηρετούν αυτή τη στιγμή τη στρατιωτική τους θητεία και οι οποίοι δικαιολογημένα νοιώθουν ότι αδικούνται.

Η Κυβέρνηση επιλέγει να πάρει μια απόφαση η οποία δημιουργεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, δημιουργεί ανισότητες, προάγει τη φυγοστρατία. Την ίδια ώρα που η Βουλή κάνει τεράστιες προσπάθειες για αντιμετώπιση της φυγοστρατίας. Την ώρα που οι γονείς κάνουν ένα τιτάνιο αγώνα να πείσουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν τη θητεία τους και να μην ζητήσουν αναστολή ή αναβολή της θητείας τους. Την ώρα που η Εθνική Φρουρά αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τις αναβολές και αναστολές θητείας των νέων μας.

Αυτή η απόφαση διαχωρίζει τους νέους μας σε προνομιούχους επειδή ο μπαμπάς είναι εφοπλιστής και στους υπόλοιπους που θα βρεθούν να υπηρετούν στα φυλάκια της Πράσινης Γραμμής απέναντι από τους Τούρκους στρατιώτες, επειδή δεν ήταν τόσο τυχεροί στη ζωή τους. Τονίζουμε για μια ακόμα φορά, ότι όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να υπηρετούν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά και κανένας δεν πρέπει να εξαιρείται εκτός και αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

Ως Κόμμα, διαχρονικά στηρίζουμε τον πολύ σημαντικό τομέα της Ναυτιλίας και συμβάλουμε στη προσπάθεια για ενδυνάμωση και ανάπτυξη του. Καλούμε, ωστόσο την Κυβέρνηση να αλλάξει τη λανθασμένη απόφαση της και να προσφέρει άλλα κίνητρα για να δραστηριοποιηθούν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες στην Κύπρο, στους οποίους ήδη προσφέρει απαλλαγή από φορολογίες που καταβάλλουν οι Κύπριοι πολίτες.