ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση μένει και πάλι στις εξαγγελίες

Ανακοίνωση της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού μετά από τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με φορείς της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, τονίζει ότι, η  Κυβέρνηση μένει και πάλι στις εξαγγελίες και ότι η υλοποίηση σημαντικών έργων δεν προχωρά:

“Στην σημερινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με φορείς της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά πως η Κυβέρνηση υπολείπεται οράματος και αδυνατεί να παράγει έργο. Οι δικαιολογίες του Προέδρου περί γραφειοκρατίας, μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων των εργολάβων, αλλά και η αναφορά του για ανεπαρκή κρατική μηχανή, συνιστούν πρόκληση και αφήνουν περισσότερο εκτεθειμένη την Κυβέρνηση.

Δυστυχώς οι εξαγγελίες που έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι οποίες πάνε πίσω στον Ιούλιο του 2015, επαναλαμβάνονται και πάλι, όπως για παράδειγμα, ο βιολογικός σταθμός της Δυτικής Λεμεσού, τα έργα αποχετεύσεων λυμάτων της περιοχής Πύργου – Παρεκκλησιάς, η μετακίνηση της κτηνοτροφικής περιοχής Πολεμιδιών, ο παραλιακός πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος στο Δασούδι και το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, καθολικά αιτήματα της υπαίθρου δεν έχουν υλοποιηθεί. Σημειώνουμε ενδεικτικά τις καθυστερήσεις στην έναρξη ζωτικής σημασίας οδικών έργων (δρόμος Λεμεσού-Σαΐτα και Διερώνας–Ακρούντας), τη μη επαναφορά στεγαστικών προγραμμάτων για στήριξη νέων ζευγαριών, αλλά και κινήτρων στους μόνιμους κατοίκους. Το αίτημα για παραχώρηση φορολογικών κινήτρων σε παραγωγικές επενδύσεις που θα επιφέρουν θέσεις εργασίας, παραμένει επίσης ανεκπλήρωτο.

Σ’ ό,τι αφορά στον τομέα της υγείας και στα δημόσια νοσηλευτήρια έχουμε φτάσει στον πάτο. Και ενώ η επέκταση και αναβάθμιση των νοσοκομείων Λεμεσού και Κυπερούντας έπρεπε να είχαν προχωρήσει χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκέστηκε σε μια γενική αναφορά πως η Κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας γενικού σχεδίου για το νοσοκομείο Λεμεσού.

Την ίδια ώρα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ασφυκτιά, αφού παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της Β’ φάσης ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Ανάλογες καθυστερήσεις σημειώνονται στην ανέγερση φοιτητικών εστιών και στην υλοποίηση του σχεδιασμού για δημιουργία αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων στο ΤΕΠΑΚ.

Ως ΑΚΕΛ, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση να επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση και να προχωρήσουν στην υλοποίηση σημαντικών έργων τα οποία καθίστανται αναγκαία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.”