ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση θέτει τα μεγάλα συμφέροντα πάνω από το συμφέρον της Κύπρου

Η κυβέρνηση θέτει τα μεγάλα συμφέροντα πάνω από το συμφέρον της Κύπρου

Η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διεθνώς, το οποίο προκάλεσε η κυβέρνηση με την παραχώρηση υπηκοοτήτων σε διεφθαρμένα πρόσωπα.

Της κυβέρνησης όμως δεν ιδρώνει το αυτί της. Δεν συγκινείται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αντί να υπερασπιστεί την Κύπρο διεθνώς, περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση της κοινής γνώμης.

Επιστρατεύει τα ψέματα, την παραπληροφόρηση και τις αήθεις επιθέσεις ενάντια στο ΑΚΕΛ και γενικότερα, προσπαθώντας να φιμώσει την αντιπολίτευση. Έτσι, πλήττει το στοιχειώδες δημοκρατικό ήθος, αλλά και το σεβασμό προς τις πολιτικές δυνάμεις και την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση δεν σέβεται την τριμελή επιτροπή που, έπειτα από τις πιέσεις της Βουλής και της κοινωνίας, διόρισε για να ελέγξει τις αποφάσεις για παραχώρηση διαβατηρίων. Ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής δηλώνει ότι διαπιστώθηκαν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα και ότι τώρα προχωρά σε έλεγχο των υποθέσεων στις οποίες αναφέρεται ο Al Jazeera, ο Υπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι ελέγχθηκαν και δεν βρίσκουν τίποτα μεμπτό.

Για να καλύψει τα λάθη της η κυβέρνηση δεν διστάζει να προκαλεί ζημιά στις διακρατικές σχέσεις της Κύπρου με χώρες που η ίδια δήλωνε ότι είναι σημαντικές και θέλει να ενισχύσει.

Ό,τι και να κάνει όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει τα λάθη της που έβλαψαν και εξέθεσαν την Κύπρο. Ακόμα και πρώην στελέχη της τα παραδέχονται, η κυβέρνηση όμως πεισματικά αρνείται να το πράξει. Χωρίς να αναγνωρίσει τα λάθη, πώς θα τα διορθώσεις;

Είναι απαίτηση της κοινωνίας το όνομα της Κύπρου να καθαρίσει. Είναι απαίτησή της να τερματιστούν οι πρακτικές του χθες.

Για τούτο την ευθύνη τη φέρει πρωτίστως και καθοριστικά η κυβέρνηση. Και προφανώς, αρνείται να την αναλάβει. Και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση θέτει τα μεγάλα συμφέροντα πάνω από το συμφέρον της Κύπρου.