ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρίσει τα κέρδη στην Ελληνική

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρίσει τα κέρδη στην Ελληνική ανέφερε σε δηλώσεις του ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα:

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερες πτυχές του εγκλήματος που συντελείται στο Συνεργατισμό.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού ετοιμάζεται όχι μόνο να χαρίσει τα κέρδη στην Ελληνική Τράπεζα αλλά είναι έτοιμη να εγγυηθεί ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να έχει κέρδη και στο μέλλον. Ο φορολογούμενος πολίτης θα συνεχίσει να πληρώνει για να κερδίζει η Ελληνική Τράπεζα.

Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία την ξεπουλά, φορτώνοντας τις ζημιές στην κοινωνία. Ως ο ιδιοκτήτης του Συνεργατισμού από το 2013 έχει ασήκωτες ευθύνες για την πορεία που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Για τις προτάσεις της Κυβέρνησης για τις εκποιήσεις

Οι προτάσεις που παρουσίασε η Κυβέρνηση στα πολιτικά Κόμματα για την αντιμετώπιση των μη – εξυπηρετούμενων δανείων έχουν ξεκάθαρο στόχο: να αλλάξουν το νομοθετικό πλαίσιο για να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τις διαδικασίες των εκποιήσεων και τη πώληση δανείων σε επενδυτικά ταμεία προς όφελος των Τραπεζών.

Ως ΑΚΕΛ διαφωνούμε με αυτή την προσέγγιση. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό όπως είχε δεσμευτεί αλλά δείχνει ότι έγνοια της δεν είναι η προστασία των δανειοληπτών αλλά η διευκόλυνση των εκποιήσεων.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ψέγει τις πολιτικές δυνάμεις για την στάση τους. Είναι η ίδια που με τις ενέργειες και τις αποφάσεις της βάζει την κοινωνία και πάλι ενώπιον εκβιαστικών διλλημάτων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία