ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση επιδοτεί τις τράπεζες, αδιαφορώντας για τους δανειολήπτες

Δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕ, Στέφονου Στεφάνου για τον φορέα διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων Συνεργατισμού και το πρόγραμμα “Εστία”

Η κυβέρνηση επιδοτεί τις τράπεζες, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες για τους χιλιάδες δανειολήπτες και για την κοινωνία

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών για το θέμα του Φορέα και του προγράμματος “Εστία” δεν πήραμε, από μέρους της κυβέρνησης, ικανοποιητικές απαντήσεις. Δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις ότι θα υπάρξει ορθολογική, διαφανής και προς όφελος της κοινωνίας πολιτική σε σχέση με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην Συνεργατισμού.

Ο Συνεργατισμός έχει πολύ σημαντικά και υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία όπως είναι τα ακίνητα και όπως είναι οι εμπορικές δραστηριότητες, οι εταιρείες του Συνεργατισμού.

Από την χθεσινή συνεδρία έμειναν αιωρούμενα πολλά ερωτηματικά. Γίναμε ακόμα πιο ανήσυχοι σχετικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση θέλει να διαχειριστεί αυτά τα περιουσιακά στοιχεία που είναι ιδιοκτησία της κοινωνίας, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς γενεών στην κυπριακή κοινωνία.

Από την χθεσινή συζήτηση για το πρόγραμμα “Εστία” επαναβεβαίωσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Έγνοια της ήταν και είναι να δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ξεφορτωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα υπάρξουν για χιλιάδες συμπολίτες μας και για την ίδια την κοινωνία.

Check Also

ΔΗΚΟ: Η απόφαση του Ανωτάτου δεν αναιρεί την αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν αναιρεί το πολιτικά μεμπτό γεγονός» δηλαδή την  αυταπόδεικτη σύγκρουση …

Ανώτατο: Αντισυνταγματική η απόφαση της Βουλής για έλεγχο Γ. και Β. Εισαγγελέα

Αντισυνταγματική, εξ υπαρχής άκυρη και άνευ οιουδήποτε απολύτως νομικού αποτελέσματος κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο …