ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά «έγραψε» το δημόσιο συμφέρον στα παλαιότερα των υποδημάτων της

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ για ακόμα μια φορά «έγραψε» το δημόσιο συμφέρον στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς

Σε συμφωνίες που δεσμεύουν το κράτος προχώρησε η κυβέρνηση ΔΗΣΥ -Αναστασιάδη χωρίς να σκέφτεται και να λογαριάζει το δημόσιο συμφέρον.

Συγκεκριμένα, χωρίς να σέβεται διαδικασίες και θεσμούς και κυρίως χωρίς να σέβεται το δημόσιο χρήμα προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίου με ελεγκτικό οίκο για τη διεξαγωγή μελέτης αναφορικά με την επέκταση της μίσθωσης του αεροδρομίου στην διαχειρίστρια εταιρεία και στη συνέχεια ζήτησε την αποδέσμευση του απαιτούμενου κονδυλίου από τη Βουλή. Δηλαδή η ίδια δέσμευσε το κράτος με μια συμφωνία χωρίς να έχει εγκεκριμένο από τη Βουλή το απαιτούμενο κονδύλι (ύψους €192.000).

Στα πράματα και θάματα που άκουσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση διέκοψε συμβόλαιο με άλλο οίκο που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει την ίδια μελέτη και η οποία είχε ήδη πληρωθεί από το δημόσιο! Ως εκ τούτου παραμένουν αναπάντητα ερωτηματικά γιατί εκείνη η μελέτη εγκαταλείφθηκε και επιλέγηκε να γίνει η ίδια μελέτη από άλλο οίκο; Δεν ικανοποίησαν τα ευρήματά της;

Η κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της και για την ασέβειά της στο δημόσιο συμφέρον. Δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι θα παραμείνει στην ιστορία ως κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαφθοράς.