ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση γέμισε το Προεδρικό με συμβούλους και παρασυμβούλους

Η Κυβέρνηση γέμισε το Προεδρικό με συμβούλους και παρασυμβούλους, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για την εργοδότηση συμβούλων στο Προεδρικό

“Η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού ενώ αρέσκεται συνεχώς να μιλά για το λίπος που υπάρχει στη δημόσια υπηρεσία που πρέπει να αποκοπεί, από την άλλη πλευρά δεν το έχει σε τίποτα να βολεύει ημετέρους σε ανύπαρκτες θέσεις σε ανύπαρκτα καθήκοντα. Έχει γεμίσει το προεδρικό με συμβούλους και παρασυμβούλους. Και δεν φτάνει αυτό, συνεχίζει να θέλει και άλλους. Την ερχόμενη Δευτέρα έρχεται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θέμα για την εργοδότηση του τέως Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου, μάλιστα με αυξημένο μισθό με αυτό που έπαιρνε ως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Από πληροφορίες που έχουμε, φαίνεται ότι επιχειρήθηκε από μέρους της κυβέρνησης να βολευτεί αλλού ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και αφού δεν τα κατάφερε, τώρα επιχειρεί να τον εργοδοτήσει πίσω στο Προεδρικό.

Για τους πολίτες που δυσπραγούν από τις πολιτικές λιτότητας των κυβερνώντων υπάρχει το ΕΕΕ. Για τους ημέτερους των κυβερνώντων υπάρχουν μόνο οι θέσεις των 60 και 70 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά των κυβερνώντων που αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία η οποία δυσπραγεί εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης.

Και αφού μιλώ για την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων να πω ότι υπάρχει ακόμα μια πτυχή αυτής της πολιτικής. Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι συνεχίζει να ρίχνει πλοκάμια σε ΜΜΕ για να παρεμβαίνει και να ελέγχει την πληροφόρηση. Έχει προσλάβει και συνεχίζει να προσλαμβάνει δημοσιογράφους. Διορίζει ημέτερους σε κρίσιμες υπηρεσίες και πόστα. Έχει βάλει στέλεχος του ΔΗΣΥ στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και έχει διορίσει στο ΚΥΠΕ πρόεδρο, ο οποίος ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις εκλογές. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις για να βολέψει ιδιωτικά κανάλια. Η τελευταία απόφαση για τερματισμό των διαφημίσεων στο ΡΙΚ αυτό το χαρακτήρα έχει, όπως και οι χαριστικές ρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση για τα πολλά εκατομμύρια που χρωστούν τα ιδιωτικά κανάλια στο κράτος για τη διαχείριση της δεύτερης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η κυβέρνηση, που κατά τα άλλα είναι ευαίσθητη για το λίπος και για τα χρέη που έχουν οι πολίτες προς το κράτος, όταν είναι για τις οφειλές των ΜΜΕ προς το κράτος, αυτές ξεχνιούνται.”