ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση απέτυχε οικτρά στο θέμα του Συνεργατισμού

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και στο θέμα του Συνεργατισμού απέτυχε οικτρά, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου:

Η κυβέρνηση, ενώ επανειλημμένα δεσμεύτηκε στη Βουλή και δημόσια, για επιστροφή του Συνεργατισμού στην κοινωνία, προχωρεί στο ξεπούλημά του σε ιδιώτες. Και, μάλιστα, με όρους επιβαρυντικούς για την κοινωνία, αφού η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να πουλήσει σε ιδιώτες ό,τι έχει αξία και να φορτώσει τις ζημιές στην κοινωνία.

Το έχουμε ξαναζήσει αυτό το σενάριο της ιδιωτικοποίησης των κερδών και της κοινωνικοποίησης των ζημιών. Αυτή είναι η φιλοσοφία της κοινωνικο – οικονομικής πολιτικής των κυβερνώντων, η οποία οδηγεί στη μεγέθυνση των ανισοτήτων και στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Πίσω από τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό, υπάρχει το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Από τις δηλώσεις αξιωματούχων προκύπτει ότι πρώτιστος στόχος των κυβερνώντων είναι η μείωση των ΜΕΔ, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση αν και πώς θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η μικρή επαγγελματική στέγη των συνεπών δανειοληπτών.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες προετοιμάζουν το έδαφος για εκποιήσεις, χωρίς γι’ αυτούς να αποτελεί προτεραιότητα η προστασία των συνεπών δανειοληπτών.

Οι κυβερνώντες για μια ακόμα φορά θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των πολιτών.