ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη εμπλέκει την Κύπρο σε επικίνδυνες αντιπαραθέσεις

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη εμπλέκει την Κύπρο σε επικίνδυνες αντιπαραθέσεις, τονίζει σε γραπτή ανανκοίνωση το ΑΚΕΛ, αναφορικά με την απόφαση Τραμπ για τα πυρηνικά:

“Η χθεσινή απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν μονομερώς από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνιστά κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή. Γίνεται για άλλη μια φορά σαφές ποια δύναμη συνιστά πραγματικό κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Πρόκειται για μια απόφαση που καθορίζεται από τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Ενδεικτικό της υποκρισίας είναι το γεγονός ότι η χώρα της περιοχής μας που αποδεδειγμένα διαθέτει παράνομο πυρηνικό οπλοστάσιο και δεν υπογράφει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων είναι το Ισραήλ. Εντούτοις έχει την πλήρη και διαχρονική κάλυψη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη χθεσινή Τριμερή Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ επέλεξε να μην διαφοροποιηθεί από την επιθετική ισραηλινή γραμμή έναντι του Ιράν, αλλά να δώσει έμμεση κάλυψη στην επιχειρηματολογία του Ισραήλ.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση Αναστασιάδη εμπλέκει την Κύπρο σε ξένους σχεδιασμούς και επικίνδυνες αντιπαραθέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και θέσεις αρχών στις διεθνείς σχέσεις. Ποια είναι τελικά η θέση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για την συμφωνία επί του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν; Υπάρχει θέση της κυπριακής κυβέρνησης επί αυτού του κρίσιμου ζητήματος που απειλεί ολόκληρη την περιοχή μας ή περιορίζεται σε αδιαμαρτύρητη ευθυγράμμιση με θέσεις ξένων κυβερνήσεων; Σε αυτά τα ερωτήματα οφείλει να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση Αναστασιάδη.”