ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση έχει λάβει μονομερώς τις αποφάσεις της για τον Συνεργατισμό

Σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, είπε ότι  η Κυβέρνηση έχει λάβει μονομερώς τις αποφάσεις της σε σχέση με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια:

​”Οι σημερινές αναφορές του Υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση έχει λάβει μονομερώς τις αποφάσεις της σε σχέση με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σε σχέση με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα οι χειρισμοί και οι μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου βαραίνουν αποκλειστικά την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση, ως ο βασικός μέτοχος, είχε τον πρώτο λόγο για τις αποφάσεις και την πορεία που ακολούθησε η τράπεζα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σε σχέση με τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι η Κυβέρνηση που προ μερικών ημερών δήλωνε δημόσια ότι χρειάζεται διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη-εξυπηρετούμενων δανείων.

Σήμερα, όχι μόνο δεν έχει διαβουλευθεί με τις πολιτικές δυνάμεις όπως δεσμεύτηκε στη σύσκεψη του Προεδρικού να πράξει, αλλά είναι σαφές ότι έχει λάβει τις αποφάσεις της και μεθοδεύει λύσεις που και πάλι στόχο έχουν να φορτώσουν το βάρος της τραπεζικής κρίσης στην κοινωνία.”