ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση έπαιζε ρόλο πλασιέ και συνηγόρου της βιομηχανίας των χρυσών διαβατηρίων

Η κυβέρνηση έπαιζε ρόλο πλασιέ και συνηγόρου της βιομηχανίας των χρυσών διαβατηρίων, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ για το ενδιάμεσο πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις

«Το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής για τα διαβατήρια καθιστά φανερό ότι οι Εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων συνέβαλαν θετικά και αποφασιστικά στην έρευνα γύρω από τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που συνιστά το σκάνδαλο των σκανδάλων. Σειρά ευρημάτων της Ερευνητικής Επιτροπής επιβεβαιώνουν τις Εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Για τα διαβατήρια στους συνέταιρους του προεδρικού γαμπρού στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Για τις πολιτογραφήσεις για το καζίνο.

Για τις παρεμβάσεις Υπουργών αλλά και ιεραρχών για να επισπευστούν επιλεκτικά συγκεκριμένες αιτήσεις. Για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από τα ταμεία του κράτους επειδή οι αγορές ακινήτων είχαν μειωμένο ΦΠΑ.

Τώρα πια, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι απόλυτα εκτεθειμένοι για την εμμονή τους να εμποδίζουν την Ελεγκτική Υπηρεσία να επιτελέσει το έργο της σε αυτό το σκάνδαλο.

Βέβαια, κανένας σοβαρός και ειλικρινής άνθρωπος δεν έχει αμφιβολία για τον πραγματικό λόγο που οι κυβερνώντες εμπόδιζαν τις έρευνες για τα χρυσά διαβατήρια.

Εμπόδιζαν τις έρευνες γιατί είναι η κυβέρνηση ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του σκανδάλου.

Είναι η κυβέρνηση που έπαιζε ρόλο πλασιέ και συνηγόρου της βιομηχανίας των χρυσών διαβατηρίων. Είναι οι ίδιοι που παραχώρησαν 6,5 χιλιάδες διαβατήρια και συνεχίζουν να εξετάζουν άλλες 1000 αιτήσεις. Είναι οι ίδιοι που ξεχαρβάλωσαν τα κριτήρια και τους ελέγχους.

Και βέβαια είναι οι ίδιοι που άμεσα εμπλέκονται στη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων με μια σκανδαλώδη και πρωτοφανή σύγκρουση συμφέροντος. Με το ένα χέρι υπέβαλλαν αιτήσεις και με το άλλο τις ενέκριναν, αποκομίζοντας οι οικογενειακές τους επιχειρήσεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.»

Check Also

Τη Δευτέρα στο Προεδρικό η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών της κυβέρνησης και του νέου Υπ. Εργασίας

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Μαδρίτη, για να συμμετάσχει στο …

Πένθος στη Λεμεσό για τον 22χρονο Βασίλη – Συνελήφθη η 39χρονη οδηγός

Σε οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 6.35 χθες το απόγευμα, στη Λεμεσό, έχασε τη …