ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση έκλεισε το Συνεργατισμό επιδοτώντας το ξεπούλημα με δισεκατομμύρια ευρώ

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Η κυβέρνηση έκλεισε το Συνεργατισμό επιδοτώντας το ξεπούλημα με δισεκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών, αλλά για τις συνέπειες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από αυτό το ξεπούλημα νίπτει τας χείρας της.

Η κυβέρνηση δια στόματος Υπουργού Οικονομικών σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου επιβεβαίωσε ότι δεν ενδιαφέρεται, δεν νοιάζεται, να το πω κυπριακά «δεν την κόφτει» για τα προβλήματα που έχει ο κόσμος.

Επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός ότι δεν έχει καμιά ευθύνη ούτε ο ίδιος, ούτε και η κυβέρνηση για το κλείσιμο του Συνεργατισμού και για τις συνέπειες που αυτό το γεγονός είχε στους πολίτες και στην καθημερινότητα τους.

Από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων στην ύπαιθρο και ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές έχουν προκληθεί πάρα πολλά προβλήματα αλλά η κυβέρνηση κωφεύει, δεν ακούει τίποτα, δεν την νοιάζει. Ούτε το κύρος της είναι έτοιμη να ασκήσει ώστε να βρεθούν λύσεις στα αλυσιδωτά προβλήματα που έχουν προκληθεί από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων.

Αυτή η στάση είναι απαράδεχτη, όπως απαράδεχτη και προκλητική ήταν σήμερα η στάση του Υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Ελέγχου.

Αυτή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και όχι για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας. Η κυβέρνηση απλά επιβεβαίωσε ότι κοινωνικά είναι αναίσθητη.