ΑΚΕΛ: Η κοινωνία έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού αποσκοπούν οι «δωρεές» του ΕΛΑΜ

Η κυπριακή κοινωνία έχει μια ξεκάθαρη εικόνα μπροστά της για το πού πραγματικά αποσκοπούν οι «δωρεές» του ΕΛΑΜ, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας και την έντονη ανησυχία μας σε σχέση με το περιστατικό που έγινε σε σχολείο της Γεροσκήπου όταν το φασιστικό ΕΛΑΜ κατάφερε να διεισδύσει στο συγκεκριμένο σχολείο υπό το πρόσχημα της μεταφοράς βοήθειας στους μαθητές με στόχο την διασπορά ρατσιστικών συμπεριφορών και θέσεων. Από το περιστατικό αυτό προκύπτουν μερικά σοβαρά ζητήματα:

1. Πώς και γιατί επιτράπηκε στο ΕΛΑΜ να βρεθεί στο σχολείο; Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Συναγερμού – Αναστασιάδη είναι η μόνη κυβέρνηση σε όλη την Ευρώπη που συνδιαλέγεται πολιτικά με τέτοιου είδους ακροδεξιά μορφώματα και τους «νομιμοποιεί» στα μάτια της κοινωνίας.

2. Πώς είναι δυνατό να αφήνεται το ΕΛΑΜ να διασπείρει εντός των σχολείων την ρατσιστική του ρητορική η οποία έρχεται σε αντίθεση με το βασικό σκοπό της παιδείας μας και τους πλείστους εκπαιδευτικούς μας στόχους;

3. Πώς προστατεύονται χιλιάδες παιδιά στα σχολεία μας που προέρχονται από μεταναστευτική βιογραφία (που έχουν ένα ή και τους δύο γονείς να προέρχονται από το εξωτερικό) και γίνονται αντικείμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων;

Είναι θετικό ότι ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου αντέδρασε στην ενέργεια του ΕΛΑΜ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει εξηγήσεις αλλά και να πάρει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά από ρατσιστικές ενέργειες και τον ρατσιστικό λόγο και θα προστατεύουν τα ανθρώπινα τους δικαιώματα στα σχολεία μας.

Τέλος, η κυπριακή κοινωνία έχει πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα μπροστά της για το πού πραγματικά αποσκοπούν οι «δωρεές» του ΕΛΑΜ.