ΑΚΕΛ: Η κατανομή δανεισμού, αντανακλά τις δύσκολες συνθήκες στην οικονομία

Η κατανομή του δανεισμού αντανακλά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία σήμερα, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σε σχέση με την παραχώρηση νέων δανείων τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 δίνουν μια ακόμα απάντηση σε όσους συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης δημιουργεί ευκαιρίες για όλους. Το μεγαλύτερο μέρος από τα €2,2 δις νέου δανεισμού που δόθηκαν το 2019 παραχωρήθηκε σε μεγαλοεπιχειρηματίες για δάνεια πέραν του €1εκ.

Η κατανομή του δανεισμού αντανακλά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία σήμερα για τη μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας. Η μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, η πίεση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων για τη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας σε συνδυασμό με ένα μοντέλο ανάπτυξης που δημιουργεί ευκαιρίες για τους λίγους και προνομιούχους είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη.

Για αυτό επαναλαμβάνουμε ότι δεν αρκούν αποσπασματικά μέτρα και επιλεκτικά κίνητρα προς ημετέρους.

Απαιτείται υλοποίηση πολιτικών ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας που στο επίκεντρο τους θα έχουν το συμφέρον και την ευημερία ολόκληρης της κοινωνίας.

Και επιτέλους ας μας πουν οι κυβερνώντες πως φαντάζονται το ρόλο των τραπεζών. Θέλουν να είναι μοχλοί ανάπτυξης ή αναπαραγωγής κοινωνικών ανισοτήτων και διακρίσεων.