ΑΚΕΛ: Η κατάσταση των ανέργων και των εργαζομένων χειροτερεύει

Η κατάσταση των ανέργων και των εργαζομένων χειροτερεύει και η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ πασχίζει συνεχώς να ωραιοποιεί την κατάσταση, όμως τα στοιχεία της Eurostat σκιαγραφούν τη θλιβερή θέση της Κύπρου, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι στην Κύπρο για κάθε μία κενή θέση εργασίας αναλογούν 10 άνεργοι. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες επιδόσεις στην ΕΕ.

Αυτά τα νέα στοιχεία προστίθενται στις θλιβερές πρωτιές της Κύπρου στην αύξηση της ανισότητας και του κινδύνου φτώχειας που αντιμετωπίζουν σχεδόν το ένα τρίτο των πολιτών.

Στα έξι χρόνια της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ η ποιότητα της εργασίας έχει χειροτερεύσει δραματικά. Έχουν αυξηθεί οι χαμηλόμισθοι και όσοι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας. Αυξάνονται οι δουλειές χωρίς προστασία και χωρίς δικαιώματα.

Το ΑΚΕΛ έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την άσχημη κατάσταση πολλών εργαζομένων, όμως η κυβέρνησης ούτε ακούει, ούτε την ενδιαφέρει να ακούσει. Σε αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση είναι αναίσθητη. Δεν την ενδιαφέρουν ο απλός άνθρωπος, τα προβλήματα και οι ανησυχίες του. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να αβγατίζουν τα εκατομμύρια των ημετέρων. Γι’ αυτό και ασχολείται μόνο με τα χρυσά διαβατήρια και του πύργους.

Το ΑΚΕΛ για την προστασία των εργαζομένων έχει καταθέσει ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων με πρώτη την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων με νομοθετική ρύθμιση και την Διασφάλιση ελάχιστων όρων απασχόλησης για όλους.