ΑΚΕΛ: Η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες αιτήσεις που υπέβαλαν γραφεία συνδεδεμένα με τον Αναστασιάδη και μέλη της κυβέρνησής του

ΑΚΕΛ: Η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες αιτήσεις που υπέβαλαν γραφεία συνδεδεμένα με τον Αναστασιάδη και μέλη της κυβέρνησής του

«Το Πόρισμα της Επιτροπής Καλογήρου δεν ικανοποιεί την καθολική απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όσους οργάνωσαν, έστησαν και εκμεταλλεύτηκαν τη βιομηχανία πώλησης χρυσών διαβατηρίων.

Το βασικό πρόβλημα με την Επιτροπή Καλογήρου είναι όλα εκείνα με τα οποία δεν ασχολήθηκε. Η Επιτροπή αυτή, που διορίστηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη μετά από τη διεθνή κατακραυγή σε βάρος της Κύπρου, έλαβε εντολή να εξετάσει όλες τις πολιτογραφήσεις της περιόδου 2008-2018. Τελικά εξέτασε 12 περιπτώσεις που αφορούσαν 40 περίπου πρόσωπα. Επισημαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη έδωσε πάνω από 6 χιλιάδες κυπριακά διαβατήρια.

Βέβαια το μείζον ζήτημα που προκύπτει γύρω από τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων δεν χρειάζεται έρευνες και ερευνητικές για να διαπιστωθεί. Είναι η κραυγαλέα και αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος που αφορά στον ίδιο τον Πρόεδρο και μια σειρά μελών της κυβέρνησής του. Η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες αιτήσεις πολιτογραφήσεων που υπέβαλαν γραφεία συνδεδεμένα με τον Νίκο Αναστασιάδη και μέλη της κυβέρνησής του.

Καμιά έρευνα και καμιά ερευνητική επιτροπή δεν μπορεί να ανακαλύψει την πολιτική ηθική και την πολιτική ευθιξία που θα έπρεπε να διέθετε ο κ. Αναστασιάδης και τα στελέχη της κυβέρνησής, οι οποίοι, ακόμα και τώρα αρνούνται να αναλάβουν την παραμικρή ευθύνη και να απολογηθούν στο λαό.»