ΑΚΕΛ: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας

Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας, τόνισε σε δηλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας.

“Ακόμη μια αποτυχία και ακόμη ένα πρόβλημα για την Κύπρο εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. Τούτη τη φορά, θύμα των πολιτικών της κυβέρνησης είναι οι σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με μια παραδοσιακά φιλική χώρα, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η περιλάλητη και πολυδιαφημιζόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» των κυβερνώντων αποδεικνύεται στην πράξη ότι κάθε άλλο παρά τέτοια είναι.

Η κυβέρνηση με τις αντιφάσεις της, τον δογματισμό της και τις αλλοπρόσαλλες προσεγγίσεις της στην εξωτερική πολιτική, προκαλεί προβλήματα και ζημιά.

Είναι όντως κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να καθορίζει την εξωτερική της πολιτική. Αυτό, όμως, πρέπει να το κάνει με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας και του λαού μας. Η διατάραξη των σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας μας και δεν συνάδει με το στρατηγικό στόχο της επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, όπως αυτή προβλέπεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Λύση που να απελευθερώνει και να επανενώνει στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.”