ΑΚΕΛ: Η ΕΕ του φακελώματος, δυστυχώς έχει βρει διαπρύσιους κήρυκες στην Κύπρο στο πρόσωπο της κυβέρνησης

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Άριστος Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση του σήμερα που είναι Ευρωπαϊκή Ένωση του φακελώματος, δυστυχώς έχει βρει διαπρύσιους κήρυκες και στην Κύπρο στο πρόσωπο της κυβέρνησης Αναστασιάδη Συναγερμού.

Αυτούσια η δήλωση·

Στη σημερινή συνεδρία εξετάσαμε εναρμονιστικό νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί της προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από αρμόδιες αρχές».

Πρέπει να πούμε ότι είναι πάγια η διαπίστωση μας πως όποτε έχουμε εναρμονιστικές νομοθεσίες που προωθούνται από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού με τίτλο «ο περί της προστασίας των δεδομένων…», κάθε άλλο παρά προστασία προνοείται. Και δυστυχώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση ουσιαστικά αφορά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά παράβαση και κατά παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών πάντοτε ασφαλώς με επίκληση του ευρύτερου εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, της ασφάλειας και της τάξης.

Και επειδή θέλω να είμαι συγκεκριμένος, η Ε.Ε. στο συγκεκριμένο κείμενο προνοεί ότι η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορεί να αφορά ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, καθώς και την επεξεργασία γενετικών δεδομένων, βιομετρικών δεδομένων για την αποκλειστική ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου ή δεδομένων που αφορούν στην υγεία ή τη σεξουαλική ζωή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Να σημειώσω φυσικά εδώ πως σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Αριστερά όπως και το ΑΚΕΛ έχουν αντιταχθεί στη συγκεκριμένη νομοθεσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση του σήμερα που είναι Ευρωπαϊκή Ένωση του φακελώματος, δυστυχώς έχει βρει διαπρύσιους κήρυκες και στην Κύπρο στο πρόσωπο της κυβέρνησης Αναστασιάδη Συναγερμού.

Θα προσπαθήσουμε να επιφέρουμε όσες αλλαγές μπορούμε στο κείμενο αλλά δυστυχώς πάσχει στην ίδια τη φιλοσοφία του.