ΑΚΕΛ: Η απόφαση για το κούρεμα έχει όνομα και επίθετο – Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης αναφερόμενος  σε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την ευθύνη της Ένωσης για το “κούρεμα”, δήλωσε ότι η απόφαση για το “κούρεμα” των καταθέσεων που λήφθηκε το 2013, “έχει όνομα, επίθετο και διεύθυνση, την Κυβέρνηση Δημοκρατικού Συναγερμού και Νίκου .Αναστασιάδη” .

Πρόσθεσε ότι “έστω και αν μέχρι σήμερα παραμένει ορφανή, η απόφαση του Δικαστηρίου κρίνει αδιαμφισβήτητα ότι η ευθύνη βαραίνει την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ αδιαμφισβήτητες είναι επίσης οι καταστροφικές συνέπειες που είχε και συνεχίζει να έχει για την οικονομία και την κοινωνία”.

Αναφορά από τον κ. Λουκαΐδη έγινε και για “τα νέα στοιχεία για την αύξηση του δημόσιου χρέους το 2015” τα οποία, όπως είπε, “δείχνουν ότι οι δυσκολίες για την κυπριακή οικονομία δεν έχουν τελειώσει αφού ούτε οι αριθμοί ευημερούν ούτε πολύ περισσότερο οι πολίτες ενώ για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το success story των κυβερνώντων ισχύει μονάχα για τους λίγους προνομιούχους”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι “με κάθε ευκαιρία οι κυβερνώντες επαναλαμβάνουν την ανάγκη να συνεχιστεί η λιτότητα, να μειωθεί το κοινωνικό κράτος και να περιοριστούν οι δημόσιες αναπτυξιακές δαπάνες”.

Δεν έχουν όμως κανένα πρόβλημα, συνέχισε, “να φορτώσουν το κράτος και το φορολογούμενο με εκατοντάδες εκατομμύρια όταν για παράδειγμα θέλουν να μεταφέρουν τους υπαλλήλους της CYTA στο δημόσιο για να εξυπηρετήσουν τον ιδιώτη στον οποίο θα δώσουν στο πιάτο και τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη της CYTA”.

Καταλήγοντας, ο κ. Λουκαΐδης, είπε ότι “αυτό είναι το βασικό διακύβευμα των εκλογών, στήριξη των πολιτικών που εξυπηρετούν τους λίγους και προνομιούχους και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των πολλών ή στήριξη των πολιτικών που θα τερματίσουν την πορεία φτωχοποίησης του λαού μας και θα βάλουν τη χώρα μας σε μια άλλη πορεία, κοινωνικής και οικονομικής προόδου;”.