ΑΚΕΛ: Η ακρίβεια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά αλλά η κυβέρνηση δεν συγκινείται

Για την ακρίβεια που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά αλλά η κυβέρνηση δεν συγκινείται, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά

Οι αυξήσεις στα βασικά προϊόντα συνεχίζονται καθημερινά στραγγαλίζοντας τα νοικοκυριά, αλλά η κυβέρνηση δεν συγκινείται. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να παρουσιάσουν ένα πραγματικό πλάνο για να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης. Κανείς δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι ο Συναγερμός θα θελήσει ποτέ να συγκρουστεί με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Παραμένει όμως πρόκληση ότι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο δεν συναισθάνονται τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στα νοικοκυριά, στις τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του κόσμου που εξαρτάται από κοινωνικά επιδόματα.

Εμείς διεκδικούμε να υψωθεί -εδώ και τώρα- κοινωνική ασπίδα προστασίας του λαού από την ακρίβεια. Καλούμε την κυβέρνηση του Συναγερμού να πάρει θέση έναντι των προτάσεων του ΑΚΕΛ για αναχαίτιση της ακρίβειας:

  • Πρώτον. Να αποκατασταθεί πλήρως η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή –η ΑΤΑ- και να επεκταθεί σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη του τόπου.
  • Δεύτερο. Να μειωθεί ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και να αξιοποιηθεί η δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές τους.
  • Και τρίτο. Να αναπροσαρμοστούν τα κοινωνικά επιδόματα τα οποία παραμένουν καθηλωμένα στα επίπεδα του 2014.

Check Also

Διέρρηξαν την κατοικία του… έκλεψαν διάφορα αντικείμενα και το αυτοκίνητο του

Υπόθεση διάρρηξης κατοικίας με λεία όχημα και διάφορα αντικείμενα διερευνά το ΤΑΕ Πάφου. Σύμφωνα με …

Λευκωσία: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε οχήματα οπαδών της Ομόνοιας – «Τσάκωσαν» 4 πρόσωπα

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία μετά από πληροφορία ότι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε οχήματα οπαδών της …