ΑΚΕΛ: Η έκθεση του Γ.Ελεγκτή αποδεικνύει την αναλγησία της κυβέρνησης

Δήλωση Επικεφαλής γραφείου περιβάλλοντος Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χριστίνας Νικολάου για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Τμήμα Περιβάλλοντος

Η δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή όσον αφορά στο τμήμα Περιβάλλοντος αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αναλγησία της κυβέρνησης σε ότι αφορά στα περιβαλλοντικά ζητήματα και πόσο λίγο την ενδιαφέρουν.

Σωρεία από καταγγελίες και προειδοποιήσεις της ΕΕ για θέματα που αφορούν τις Ειδικές Ζώνες Προστασίας, την διαχείριση αποβλήτων, την λάθος διαχείριση της Χερσονήσου του Ακάμα και παράνομες αναπτύξεις αποτελούν μικρό δείγμα της αδιαφορίας της κυβέρνησης για το περιβάλλον αλλά κυρίως, για την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών της Κύπρου.

Το ΑΚΕΛ έχει αναδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν τη σημασία των πιο πάνω ζητημάτων και εξέφρασε τις ανησυχίες του ως προς την κατεύθυνση που είχαν πάρει πολλά από αυτά. Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε το 2013 ένα μακρύ κατάλογο υποσχέσεων για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Δυστυχώς για τους πολίτες, και σε αυτή την περίπτωση, ο απερχόμενος Πρόεδρος αποδείχτηκε ανίκανος να τηρήσει τις δεσμεύσεις που τόσο απλόχερα μοίραζε κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2013.

Είναι πλέον πασιφανές ότι αν η Κύπρος θέλει κάτι περισσότερο για το περιβάλλον δεν μπορεί να συνεχίσει με την απερχόμενη κυβέρνηση. Ο Σταύρος Μαλάς έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική για το περιβάλλον την οποία θα εφαρμόσει εφόσον οι πολίτες τον στηρίξουν με την ψήφο τους και τον εκλέξουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας.