ΑΚΕΛ: Ερωτήματα για την αξιοπιστία της διαδικασίας αποξένωσης του Συνεργατισμού

Ερωτήματα για την αξιοπιστία της διαδικασίας αποξένωσης του Συνεργατισμούαναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος του ΑΚΕΛ,  Γιώργος Λουκαΐδης:

“Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποξένωσης από το κράτος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ στις 29/3/2018, προανάγγειλε το μοντέλο παράδοσης του Συνεργατισμού στους ιδιώτες. Ειδικότερα, ο κ. Αναστασιάδης ουσιαστικά προδιάγραψε ότι το καλό χαρτοφυλάκιο θα δοθεί σε επενδυτή και το κακό χαρτοφυλάκιο με τα ΜΕΔ, θα το αναλάβει το κράτος μέσω ενός φορέα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη ανακοινώθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρείς επενδυτές για εξαγορά του Συνεργατισμού ως ενιαίας οντότητας, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία της όλης διαδικασίας. Δεδομένου μάλιστα ότι εδώ και μήνες υπάρχει φημολογία για κυβερνητικές μεθοδεύσεις προς όφελος συγκεκριμένης τράπεζας, μέσα από την υλοποίηση του μοντέλου που δημόσια εξήγγειλε ο κ. Αναστασιάδης, τα ερωτήματα γίνονται ακόμη πιο έντονα.

Αναμένουμε απαντήσεις από τους κυβερνώντες, αν υπάρχουν. Αναμένουμε, επίσης να διαπιστώσουμε κατά πόσο οι φήμες θα επιβεβαιωθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για μια τέτοιας σοβαρότητας διαδικασία.”