ΑΚΕΛ: Επικίνδυνες και ζημιογόνες για δανειολήπτες οι αλλαγές για τις εκποιήσεις

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου για τις εκποιήσεις και τα ΜΕΔ

Οι αλλαγές που επέφερε η Κυβέρνηση στο πλαίσιο για τις εκποιήσεις, οι οποίες υπερψηφίστηκαν από το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, είναι επικίνδυνες και ζημιογόνες για τους δανειολήπτες.

Αντί να επικεντρωθούν στην προώθηση των βιώσιμων αναδιαρθρώσεων, στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και στη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών στη στέγη, οι κυβερνώντες επέλεξαν να αφαιρέσουν την έστω στοιχειώδη προστασία που είχαν οι δανειολήπτες για να διευκολύνουν τις τράπεζες στις εκποιήσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης θα είναι καταστροφικό για τους πολίτες, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που ήταν συνεπείς δανειολήπτες και προέκυψε να έχουν ΜΕΔ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Το ΑΚΕΛ προσπάθησε να διαγραφούν οι επιθετικές και επικίνδυνες πρόνοιες καταθέτοντας σχετικές τοπολογίες, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία που εξασφάλισε η κυβέρνηση τις απέρριψε. Δυστυχώς, δεν υιοθετήθηκαν επίσης οι τροπολογίες που καταθέσαμε για ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των συνεπών δανειοληπτών.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα των πολιτών στη στέγη. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις εκποιήσεις της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης των συνεπών δανειοληπτών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.