ΑΚΕΛ: Εκκωφαντική η σιωπή της Κυβέρνησης για της δηλώσεις Υπουργού Παιδείας

Η σιωπή του ΠΤΔ και της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπροσώπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τον Υπουργό Παιδείας:

“Χθες, καταγγέλλοντας τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΕΛΑΜ και τις δηλώσεις που έκανε μετά ο Υπουργός Παιδείας, προβλέπαμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ θα σιωπούσε.

Ορθά προβλέψαμε. Η σιωπή του ΠΤΔ και της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική. Το ίδιο εκκωφαντική είναι η σιωπή όλων των κομμάτων, πλην του ΑΚΕΛ, που μόνο του, μαζί με την κοινωνία των πολίτων, δίνει τον αγώνα ενάντια στο νεοφασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ε.Ε –έστω και μέσα από τις αντιφάσεις της- κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο την ακροδεξιάς και του νεοφασισμού και καλεί σε κινητοποίηση εναντίον τους. Στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σε άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κανείς δεν ανοίγει διάλογο με την Ακροδεξιά.

Στην Κύπρο, όμως, προφανώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση έχουν διαφορετική άποψη. Δεν ενοχλούνται ούτε από την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στα γραφεία του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, ούτε και για τις δηλώσεις που έκανε. Αποφεύγουν επιμελώς να τοποθετηθούν αφήνοντας το θέμα να παρέλθει. Τα ερωτήματα όμως είναι εκεί και αναμένουν απαντήσεις: ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση συμμερίζονται τις ίδιες αξίες και αρχές με το Παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο;”