ΑΚΕΛ: Εδώ και καιρό ο ΠτΔ, άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει

Ο κ. Αναστασιάδης εδώ και καιρό άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει, ανέφερε σε δήλωσή του για το Κυπριακό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης.

Ο κ. Προδρόμου απαντώντας ψες στο ΑΚΕΛ επέμεινε στον ισχυρισμό ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν απέσυρε τις προτάσεις που κατέθεσε στο Κράν Μοντάνα. Κατηγόρησε μάλιστα το ΑΚΕΛ ότι αντί να επικεντρώνεται στο στόχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων προτιμά την κριτική στον κ. Αναστασιάδη. Επισυνάπτουμε μερικές από τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη που επιβεβαιώνουν ότι για μια ακόμη φορά λένε ψέματα στον Κυπριακό λαό. Ψέματα τα οποία μόνον απαρατήρητα δεν περνούν από τη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Αναστασιάδης εδώ και καιρό άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει. Με τόσες παλινωδίες, μεταμορφώσεις και ψέματα, δεν είναι καθόλου τυχαίο που υποπίπτει σε τόσο κραυγαλέες αντιφάσεις. Όπως καθόλου τυχαίο δεν είναι, που με τραγικούς χειρισμούς του δεν κατάφερε ούτε να αξιοποιήσει την ιστορική ευκαιρία για να απαλλαγούμε από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα, ούτε τουλάχιστον να εκθέσει την Τουρκία. Η οποία εγκωμιάζεται και από πάνω από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και την Ε. Επιτροπή. Χωρίς καμία αντίδραση της δικής μας πλευράς.

Επειδή ο κ. Αναστασιάδης, δυστυχώς, συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο επικίνδυνο δρόμο, το ΑΚΕΛ δεν έχει απλώς το δικαίωμα αλλά έχει την υποχρέωση να προειδοποιεί ότι οι χειρισμοί του κ. Αναστασιάδη με μαθηματική ακρίβεια θα μας φέρουν αντιμέτωπους με εθνικά τσουνάμια.

Δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη ότι απέσυρε τις προτάσεις του

Διάσκεψη Τύπου ΠτΔ μετά το Κρανς Μοντανά – 10 Ιουλίου 2017

«όσες προτάσεις κατατέθηκαν από την ε/κ πλευρά την 5η Ιουλίου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κύπρο αποσύρθηκαν λόγω της μη ικανοποίησης των αξιώσεων που εθέσαμε»…«αυτές οι προτάσεις ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ΓΓ. Όπως υποβλήθηκαν, έτσι και αποσύρθηκαν»

Συνέντευξη ΠτΔ στην εφημερίδα Καθημερινή – 15 Ιουλίου 2017

«Θέλω να είμαι σαφής. Μετά την αποτυχία κατά το δείπνο είπα ότι αποσύρονται.»

Συνέντευξη ΠτΔ στην εφημερίδα Φιλελεύθερος – 5 Νοεμβρίου 2017

Ερώτηση: Αυτά τα οποία παρουσιάσετε, υποβάλλετε ως θέσεις, στο Κραν Μοντάνα, σας δεσμεύουν;

ΠτΔ: «Δεν με δεσμεύουν ποσώς και έχω πει και στο Κραν Μοντάνα. Με το που τέλειωσε είπα αποσύρω το έγγραφο, ενώ αυτό ήταν ξεκάθαρο και όταν υπέβαλλα τις προτάσεις μου».

Συνέντευξη ΠτΔ στην εκπομπή VOTE του TVONE – 23 Γενάρη 2018

«οι  προτάσεις αυτές,  αποσύρονται εάν  δεν γίνουν αποδεκτές οι προϋποθέσεις που τόσο εγώ, όσο  και ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει θέσει αναφορικά με την ασφάλεια, την κατάργηση εγγυήσεων, επεμβατικών δικαιωμάτων και απόσυρση του Τουρκικού στρατού»

Δήλωση Νίκου Χριστοδουλίδη – 1 Φεβρουαρίου 2018

«Δημιουργεί ερωτηματικά ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Ακιντζί να κάνει μια τέτοια δήλωση και μάλιστα δικαιολογώντας την ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε τις προτάσεις στο Κραν Μοντανά, κάτι που είναι γνωστό σε όλους, και στον κ. Ακιντζί, και καταγράφεται στα σχετικά έγγραφα από τις 7 Ιουλίου, 2017 δηλαδή τη μέρα που ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες στο Κραν Μοντανά».