ΑΚΕΛ: Είναι φανερό ότι το σχέδιο «Εστία» δεν καλύπτει τις ευάλωτες ομάδες

ΑΚΕΛ: Είναι φανερό ότι το σχέδιο «Εστία» δεν καλύπτει τις ευάλωτες ομάδες

«Τα νέα δημοσιεύματα αναφορικά με τους όρους που καλύπτουν το Σχέδιο «Εστία» αποτυπώνουν ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια. Έγνοια της δεν είναι να καλύψει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά πρωτίστως να επιδοτηθούν και πάλι οι τράπεζες.

Είναι φανερό ότι το σχέδιο «Εστία» δεν καλύπτει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όλες εκείνες τις ομάδες δηλαδή που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού υπάρχουν άλλα σχέδια αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο προεκλογικές δεσμεύσεις. Η κοινωνία όμως έχει μάθει ποια αξία έχουν αυτές οι δεσμεύσεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι η δημιουργία ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής που να καλύψει ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τα νεαρά ζευγάρια αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής για αντιμετώπιση των μη – εξυπηρετούμενων δανείων.

Για τους δε συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι από το υστέρημα τους και με πολλές δυσκολίες αποκληρώνουν το δάνειο τους, η κυβέρνηση και πάλι δεν έχει να πει και να δώσει τίποτα.»