ΑΚΕΛ: Είναι προκλητικό οι κυβερνώντες να κατηγορούν την Βουλή για τις κρατικές εγγυήσεις

Σε γραπτή δήλωσή του ο εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι προκλητικό οι κυβερνώντες να κατηγορούν την Βουλή για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων

Αν η κυβέρνηση του Συναγερμού καιγόταν πραγματικά για τις κρατικές εγγυήσεις δεν θα έφερνε το σχετικό νομοσχέδιο τελευταία στιγμή στη Βουλή. Μόλις την περασμένη Πέμπτη 8 Απριλίου το κατέθεσε. Και να πει κανείς ότι δεν είχε χρόνο στη διάθεσή της; Από τον περασμένο Απρίλιο το απέσυρε και το έβαλε στο συρτάρι. Αν επειγόταν είχε ένα χρόνο στη διάθεσή της να το ξαναφέρει.

Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τις απόψεις των κομμάτων, θα μπορούσε να κινηθεί γρηγορότερα.

Ακόμα και την τελευταία στιγμή που το έστειλε στη Βουλή, η κυβέρνηση ή έστω το κυβερνών κόμμα, θα μπορούσαν να ζητήσουν να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ή τουλάχιστον να καλέσουν τα κόμματα να γίνει αμέσως η συζήτηση. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έκαναν.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εμφανίστηκε προκλητικά και ανερυθρίαστα να φορτώνει στη Βουλή τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη μεγάλη καθυστέρηση.

Το πιο προκλητικό όμως απ’ όλα είναι που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Νεοφύτου και κατηγορεί τη Βουλή για σκοπιμότητες. Αυτό κι αν είναι ανήκουστο! Μια κυβέρνηση και ένας Πρόεδρος που ανήγαγαν τις σκοπιμότητες σε καθημερινή πρακτική να κατηγορούν άλλους ότι μετέρχονται τέτοιες πρακτικές.

Ο λαϊκισμός έτσι κι αλλιώς είναι επικίνδυνος. Όταν ο λαϊκισμός όμως ανατροφοδοτείται από τον Πρόεδρο και την κυβέρνησή του γίνεται δύο φορές επικίνδυνος.

Το ΑΚΕΛ με παρρησία και καθαρότητα κατέθεσε τις απόψεις και προτάσεις του για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων. Και πέρσι τον Απρίλιο και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ζητήθηκε η άποψή μας. Οι κρατικές εγγυήσεις είναι χρήσιμο εργαλείο φτάνει να χρησιμοποιείται με διαφάνεια, έλεγχο και στόχευση για να βοηθηθούν όσες επιχειρήσεις -και κυρίως οι μικρομεσαίες- δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό.