ΑΚΕΛ: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αναισθησία της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αναισθησία της κυβέρνησης για την ακρίβεια που πιέζει νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη τερμάτισε την επιδότηση στα καύσιμα και τώρα o κόσμος είναι αντιμέτωπος με απανωτές αυξήσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο. Από τις αρχές του Απρίλη -πριν ακόμα από την κλιμάκωση της έντασης της Μέση Ανατολή- οι καταναλωτές στην Κύπρο πληρώνουν ακριβότερα τη βενζίνη κατά 14,7 σεντ και ακριβότερα το πετρέλαιο κίνησης κατά 9,7 σεντ. Είναι μάλιστα αναμενόμενο ότι αυτό το νέο κύμα αυξήσεων στα καύσιμα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αυξήσεις στα υπόλοιπα αγαθά και υπηρεσίες.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι πρέπει να επαναφερθεί -και αμέσως μάλιστα- το μέτρο της επιδότησης στα καύσιμα.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αναισθησία της κυβέρνησης για την ακρίβεια που πιέζει νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Είναι γνωστό ότι το κράτος έχει αυξημένα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από τους καταναλωτές, οι οποίοι διπλοπληρώνουν την ακρίβεια. Διερωτάται κανείς, γιατί αρνείται η κυβέρνηση να διαθέσει ένα μέρος αυτών των εσόδων για να ανακουφίσει την κοινωνία αλλά και να προλάβει μια νέα έκρηξη της ακρίβειας.