ΑΚΕΛ: Δεν απαντά ο ΠτΔ – Τουλάχιστον, ας μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα

O Πρόεδρος οφείλει να υπερασπιστεί την Κύπρο που διασύρεται διεθνώς, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι, τουλάχιστον ας μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Λογικά θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος να είχε επιδιώξει από την πρώτη στιγμή να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες του OCCRP που εμπλέκουν το δικηγορικό του γραφείο σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα έπρεπε ο ίδιος να είχε ζητήσει να διενεργηθεί πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα που να είναι πειστική διεθνώς.

Αντ’ αυτού ο Πρόεδρος και οι κυβερνώντες, αντί της προστασίας του ονόματος της Κύπρου, προτίμησαν να σώσουν την εικόνα τους κάνοντας επικοινωνιακή διαχείριση για εσωτερική κατανάλωση. Πρώτα τήρησαν αμήχανη σιωπή. Ύστερα απείλησαν τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τις αποκαλύψεις. Για μέρες κάνουν δηλώσεις και εκδίδουν ανακοινώσεις επιμελώς αποφεύγοντας να απαντήσουν επί της ουσίας.

Επειδή όλα αυτά δεν αποδίδουν επέλεξαν τελικά την πάγια τακτική τους να επιτίθενται στο ΑΚΕΛ και σε όποιον άλλο τους καλεί να κάνουν αυτό που καθηκόντως ευθύς εξαρχής θα έπρεπε να κάνουν: να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους προστατεύοντας το όνομα της Κύπρου, το οποίο διασύρεται διεθνώς.

Το ζήτημα όμως δεν συνιστά αντιπαράθεση ΑΚΕΛ και Προεδρικού, όπως βολεύεται να το παρουσιάζει το Προεδρικό και η μερίδα των ΜΜΕ που πρόκεινται σε αυτό. Υπάρχει αντιπαράθεση του Νίκου Αναστασιάδη με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που θέλει ο Πρόεδρος της να είναι και να φαίνεται καθαρός. Υπάρχει αντιπαράθεση του Νίκου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του με τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης που πρέπει να διέπουν κάθε ευνομούμενο κράτος.

Σημειώνουμε ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη η Κύπρος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά σε εκθέσεις του ΟΟΣΑ, της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, θεσμοί οι οποίοι προφανώς δεν σχετίζονται με το ΑΚΕΛ. Εκτός αν οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι το ΑΚΕΛ έπεισε όλους αυτούς τους θεσμούς να προβαίνει σε αυτές τις κατηγορίες.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν απαντά γιατί μάλλον δεν μπορεί να απαντήσει στις καταγγελίες που τον αφορούν. Τουλάχιστον, ας μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.