ΑΚΕΛ για «χρυσά διαβατήρια»: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης

Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Κύπρος διασύρεται ξανά διεθνώς. Και πάλι παρουσιάζονται ειδήσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν την Κύπρο ως κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ως κράτος που μοιράζει απλόχερα υπηκοότητες και χρυσά διαβατήρια.

Οι κυβερνώντες αρνούνται να απαντήσουν στα όσα γράφει το Reuters. Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων γράφει με νόημα ότι η «χάρη» της Κύπρου στην έκδοση χρυσών διαβατηρίων έφτασε μέχρι τη μακρινή Καμποτία.

Οι κυβερνώντες αρνούνται να υπερασπιστούν την Κύπρο, το όνομά της, τα καλώς νοούμενα συμφέροντά της. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει. Κι όμως μια υπεύθυνη κυβέρνηση πάντοτε έχει πρώτιστο μέλημα την προστασία της χώρας. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού δεν το κάνει και παραμένει σιωπηλή.

Αλήθεια, τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση; Τι ενοχές θέλει να αποκρύψει με τη σιωπή της; Οι πολίτες θέλουν να ξέρουν τι πραγματικά γίνεται με το θέμα της μαζικής έκδοσης διαβατηρίων και απαιτούν από την κυβέρνηση διαφάνεια.

Η κυβέρνηση όποτε έχει να αντιμετωπίσει ένα άβολο θέμα προσπαθεί να το προσπεράσει δια της σιωπής. Σ’ αυτό μας έχει συνηθίσει. Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι, γιατί τα κόμματα που αυτο-τοποθετούνται στην αντιπολίτευση, επίσης σιωπούν;