ΑΚΕΛ για χρεώσεις στεγαστικών δανείων: Απούσα η Κυβέρνηση και η κοινωνία απροστάτευτη

Απούσα η Κυβέρνηση και η κοινωνία απροστάτευτη, τόνισε σε  γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών, του ΑΚΕΛ,  Χάρης Πολυκάρπου για τις χρεώσεις στα στεγαστικά δάνεια

Οι πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού που εξέθρεψαν την αυθαιρεσία των τραπεζών κάνουν ολοένα και πιο εμφανείς τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία.

Τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με τις χρεώσεις σε στεγαστικά επιτόκια παρουσιάζουν αύξηση για τα νοικοκυριά στο κόστος που καλούνται να καταβάλουν για τη σύναψη νέου στεγαστικού δανείου. Ενώ τα δανειστικά επιτόκια έχουν μειωθεί, το συνολικό κόστος δανείου έχει αυξηθεί αφού οι τράπεζες προχώρησαν σε αύξηση στις επιβαρύνσεις που επιβάλλουν για έξοδα δανείου.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη συνεχίζει να είναι απούσα και έχει αφήσει την κοινωνία απροστάτευτη.

Σε συνδυασμό με τους μισθούς που παραμένουν καθηλωμένοι, τα αυξημένα ενοίκια, την ουσιαστική διάλυση της στεγαστικής πολιτικής του Κράτους και την υποβάθμιση του ρόλου του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης ως φορέα υλοποίησης της στεγαστικής πολιτικής η εξασφάλιση αξιοπρεπούς στέγης μετατρέπεται από κοινωνικό δικαίωμα για όλους σε ακριβοπληρωμένο προνόμιο.