ΑΚΕΛ για τ/κ περιουσίες: Ουσιαστική μεταρρύθμιση και όχι επικοινωνιακή πολιτική

Ουσιαστική μεταρρύθμιση και όχι επικοινωνιακή πολιτική ανέφερε σε δήλωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, ΑΚΕΛ σχετικά με τις τ/κ περιουσίες:

“Αποτελεί θετικό βήμα η δημοσιοποίηση των τουρκοκυπριακών περιουσιών που είναι κενές και διαθέσιμες. Ως ΑΚΕΛ ζητούσαμε όπως βρεθούν οι τρόποι ώστε να δημοσιεύονται και οι αποφάσεις για την παραχώρηση των τουρκοκυπριακών κατοικιών.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μέρος της ευρύτερης πτυχής της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Εάν η διαδικασία αφεθεί μέχρι εδώ τότε η δημοσιοποίηση θα αποτελεί κενή επιταγή αφού τα υφιστάμενα κριτήρια ούτε εξασφαλίζουν με σαφή τρόπο τη διαφάνεια της διαδικασίας, αλλά ούτε το δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο λήψης αποφάσεων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει αφήσει σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείο του το Στρατηγικό Σχέδιο Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών. Ακόμα περιμένουμε από τον Υπουργό Εσωτερικών να αναθέσει σε ιδιώτη μελετητή την ευθύνη της ετοιμασίας καινούργιου σχεδίου διαχείρισης αυτών των περιουσιών, για το οποίο δεσμεύτηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αντί λοιπόν οι κυβερνώντες να πανηγυρίζουν για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας ας μας ενημερώσουν για τη συνολική μεταρρύθμιση που απαιτείται στη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.”