ΑΚΕΛ: Για την Κυβέρνηση ανάπτυξη σημαίνει να πλουτίζουν οι λίγοι και προνομιούχοι

Για την Κυβέρνηση ανάπτυξη σημαίνει να πλουτίζουν οι λίγοι και προνομιούχοι, τόνισε σε δήλωσή του ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών, Χάρης Πολυκάρπου για τον προϋπολογισμό του 2019

“Ο έκτος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού είναι και πάλι χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική για την κοινωνία.

Είναι χωρίς σημαντικές μεταβολές στις καθηλωμένες αναπτυξιακές δαπάνες, παρόλο που όλοι εντοπίζουν την ανάγκη αλλαγής του αναπτυξιακού μοντέλου.

Είναι προϋπολογισμός με περιορισμένες κοινωνικές δαπάνες, στα επίπεδα των προηγούμενων ετών, την ώρα που το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και 50 χιλιάδες εξ αυτών είναι νέοι.

Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες εισοδηματικές ανισότητες, την ώρα που το συνολικό εισόδημα της οικονομίας συνεχίζει να αυξάνεται, διότι για την Κυβέρνηση ανάπτυξη σημαίνει να πλουτίζουν οι λίγοι και προνομιούχοι.

Είναι προϋπολογισμός που αντανακλά την ευρύτερη οικονομική φιλοσοφία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού. Μια φιλοσοφία που κρατά καθηλωμένους του μισθούς των εργαζομένων, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, την ώρα που τα οφέλη της ανάπτυξης πηγαίνουν σε ολοένα και πιο λίγα χέρια.

Για το ΑΚΕΛ ανάπτυξη σημαίνει βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και δικαιότερος καταμερισμός των φορολογικών βαρών, για αυτό και καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης καταθέσαμε τροπολογίες που στόχο είχαν την προστασία του δημόσιου πλούτου από το επιχειρούμενο ξεπούλημα και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών.”