ΑΚΕΛ για συνέντευξη ΠτΔ: Τι να πούμε; Ότι διεθνώς μάς φτύνουν και οι κυβερνώντες επιλέγουν απλά να ανοίγουν ομπρέλες;

Απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στους ισχυρισμούς που προβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο»

«Τι να πούμε; Ότι διεθνώς μάς φτύνουν και οι κυβερνώντες επιλέγουν απλά να ανοίγουν ομπρέλες;»

Συνειδητά είχαμε αποφύγει να σχολιάσουμε τους αυθαίρετους ισχυρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη εναντίον του ΑΚΕΛ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στον «Φιλελεύθερο». Σεβαστήκαμε τη γιορτή και την ξεκούραση των ανθρώπων. Ο Πρόεδρος προφανώς είχε διαφορετική άποψη επιλέγοντας να επιτεθεί για ακόμα μια φορά στο ΑΚΕΛ.

Είχε ισχυριστεί ο κ. Αναστασιάδης πως το ΑΚΕΛ έχει τη θέση ότι η απάντηση στους τουρκικούς σχεδιασμούς «είναι η υποχωρητικότητα της πλευράς μας». Πού είδε και πού άκουσε από το ΑΚΕΛ τέτοια θέση ο κ. Αναστασιάδης; Πουθενά! Απλώς κατέφυγε -και πάλι- στην κατασκευή ανύπαρκτων θέσεων για να επιτεθεί στο ΑΚΕΛ και την ίδια ώρα να αποφύγει να απαντήσει στα αδήριτα ερωτήματα των πολιτών.

Διερωτώνται οι πολίτες: Πώς κατόρθωσε ο κ. Αναστασιάδης (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να θεωρείται συνυπεύθυνος από το διεθνή παράγοντα για την κατάρρευση της Διάσκεψης του Κραν Μοντανά; Πώς κατόρθωσε να μην πείθει τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι διαθέτει την πολιτική βούληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων; Έχοντας μάλιστα απέναντί του μια Τουρκία που παρανομεί και προκαλεί.

Σ’ αυτά που του καταλογίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ πρέπει να απαντήσει ο κ. Αναστασιάδης και όχι στο ΑΚΕΛ. Προφανώς δεν τολμά να απευθυνθεί στον κ. Γκουτέρες φοβούμενος τις απαντήσεις που θα πάρει και επιλέγει τον πιασάρικο δρόμο της στοχοποίησης και συκοφάντησης του ΑΚΕΛ.

Στο σημερινό δεύτερο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει να κατηγορεί το ΑΚΕΛ. Ισχυρίζεται ότι τάχα το ΑΚΕΛ προσβάλλει τους θεσμούς.

Και ποιος το λέει αυτό; Ο κ. Αναστασιάδης που καταγράφηκε στην ιστορία ως ο μοναδικός πρόεδρος που εισέπραξε από τον Γενικό Εισαγγελέα το γνωστό «ντροπή κ. Πρόεδρε» γιατί επιτέθηκε στο θεσμό.

Το λέει ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δεν άφησε σημαντικό θεσμό που να μην τα βάλει μαζί του.

Το λέει ο κ. Αναστασιάδης που δεν δίστασε να πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης στο Δικαστήριο του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην κόντρα του με τον Γενικό Εισαγγελέα. Και σ’ αυτό ο κ. Αναστασιάδης έγραψε ιστορία.

Με τέτοιο ιστορικό αναφορικά με τη συμπεριφορά του έναντι σε σημαντικότατους θεσμούς, πόση αξιοπιστία μπορούν να έχουν οι ισχυρισμοί του κ. Αναστασιάδη για το ΑΚΕΛ;

Ισχυρίζεται ο κ. Αναστασιάδης ότι τάχα του επιτίθεται το ΑΚΕΛ για υποθέσεις διαφθοράς. Η πραγματικότητα είναι ότι εμείς απλά ζητούμε πειστικές απαντήσεις για όσα αναφέρονται από διεθνείς οργανισμούς και διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με εμπλοκή του ονόματος του Προέδρου και του πρώην δικηγορικού γραφείου σε σκάνδαλα ολκής, που εκθέτουν την Κύπρο στο εξωτερικό. Σ’ αυτούς που διεθνώς τον αναφέρουν και τον κατηγορούν πρέπει να απαντήσει ο Πρόεδρος αν ενδιαφέρεται να προστατεύσει το όνομα της χώρας μας που διασύρεται.

Θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε τον ισχυρισμό του Προέδρου ότι στον «τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς η Κυβέρνηση έχει παραγάγει εξαιρετικά σημαντικό έργο». Τι να πούμε; Ότι διεθνώς μάς φτύνουν και οι κυβερνώντες επιλέγουν απλά να ανοίγουν ομπρέλες;